Το ΤΕΕ αναλαμβάνει κεντρική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων στη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβήτων, καθώς και την κινητοποίηση της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων στα έργα περιβάλλοντος, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου, Γιώργος Στασινός, από το βήμα του Συνεδρίου WASTE 2019.

Ο κ. Στασινός θα θέσει, μάλιστα, το ζήτημα υπόψιν του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνάντηση που θα έχει σημερα το βράδυ, ενώ θα ζητήσει την προσωπική στήριξη του πρωθυπουργού προς αυτή την κατεύθυνση.

Ειδικότερα, ανοίγοντας το Συνέδριο για τα Στερεά και Υγρά Απόβλητα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ ανέφερε πως «σαν χώρα πρέπει να αντιληφθούμε ότι ίσως είμαστε μία υπανάπτυκτη χώρα σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων. Αυτό συμβαίνει γιατί ελάχιστοι θέλουν να πάρουν το πολιτικό βάρος των αποφάσεων, που πρέπει να ληφθούν για να λυθεί το ζήτημα

Οι κυβερνήσεις και οι φορείς της Τ.Α. όταν μπορούν να πετάξουν το μπαλάκι στους επόμενους, το επιδιώκουν, το οποίο οδηγεί σε προσωρινές λύσεις» τόνισε. 

«Κεντρικά η εκάστοτε κυβέρνηση δε λαμβάνει τις αποφάσεις που πρέπει έτσι ώστε όλοι οι φορείς να πάνε με μία κοινή στόχευση για να λυθούν τα προβλήματα. Το γνωρίζουν όλοι» είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε «θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι αν θέλουν να λυθεί το πρόβλημα των πολιτών, της κυβέρνησης της Τ.Α. θα πρέπει να μπορέσουμε όλοι να συνεννοηθούμε μεταξύ μας

Αν το πρόβλημα των πολιτικών είναι να μετατεθεί το πρόβλημα και των εταιρειών να μην πάρει ο ανταγωνιστής το έργο δεν οδηγούμαστε πουθενά».

Αναφορικά με την πρωτοβουλία του ΤΕΕ ο κ. Στασινός σημείωσε πως «θα αναλάβουμε κι άλλες πρωτοβουλίες ως ΤΕΕ, θεωρούμε βαριά την ευθύνη και θα ενημερώσω και τον πρωθυπουργό στη συνάντηση που θα έχω το απόγευμα, προκειμένου και ο ίδιος να αναλάβει πρωτοβουλίες για να λυθεί τοι ζήτημα.

Καλό είναι να ξεκινήσει μία συζήτηση που θα υπάρξει αποτέλεσμα. Θέλω ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί», κατέληξε.