Στέργιος Πιτσιόρλας
Στέργιος Πιτσιόρλας
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη θέση του προέδρου ΔΣ στην AVIAREPS αναλαμβάνει ο Στέργιος Πιτσιόρλας, μετά την ολοκλήρωση των σχετικών εταιρικών διαδικασιών.

Ο Στέργιος Πιτσιόρλας διετέλεσε πρόεδρος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) και αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι νομικός, ενώ στο παρελθόν εργάσθηκε ως διευθυντικό στέλεχος σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του τουρισμού. 

O όμιλος Aviareps, με πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιάννη Γρύλο, ιδρύθηκε το 1976 στο Ηράκλειο της Κρήτης, διαθέτοντας μία διαφοροποιημένη δραστηριότητα που εκτείνεται από τις αερομεταφορές μέχρι την παραγωγή ελαιολάδου και ηλεκτρικής ενέργειας.

Ελέγχει την αεροπορική εταιρεία SkyGreece, τις εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης SwissPort και SkyServ, την εταιρεία παραγωγής ελαιολάδου Terra Creta, αλλά και την εταιρεία εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας Fos Plus. Όσον αγορά την αεροπορική εταιρεία, εκτελεί δρομολόγια σε μεγάλο αριθμό των άγονων αερογραμμών, συνδέοντας, μεταξύ άλλων, τα περισσότερα ελληνικά νησιά με την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.