Η ανάπτυξη των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων Ελλάδας – Λιθουανίας,  ήταν το αντικείμενο των επαφών που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο επιχειρηματικής αποστολής στο Βίλνιους.

Την διοργάνωση της ελληνικής αποστολής ανέλαβαν o ΣΕΒ, το ΕΒΕΑ, ο ΣΕΒΕ και ο Οργανισμός Enterprise Greece, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Lithuania και την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών και της Πρεσβείας της Λιθουανίας στην Ελλάδα.

Η Λιθουανία είναι ο δεύτερος πιο ελκυστικός επενδυτικός προορισμός παγκοσμίως στον κλάδο της βιομηχανίας και της μεταποίησης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και, ειδικότερα, ως προς την παραγωγή εξαρτημάτων αυτοκινήτων, βιομηχανικού εξοπλισμού, πλαστικών και ηλεκτρονικών προϊόντων

Στην αποστολή συμμετείχαν επιχειρήσεις από τους κλάδους της μεταλλουργίας και των δομικών υλικών, της υψηλής τεχνολογίας και πληροφορικής, του μηχανικού εξοπλισμού, των τροφίμων, του real estate και των υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο της αποστολής διοργανώθηκε Επιχειρηματικό Forum, όπου ο Υφυπουργός Οικονομίας και Καινοτομίας της Λιθουανίας, Marius Skuodis, παρουσίασε το επιχειρηματικό περιβάλλον της χώρας του και τις ευκαιρίες εξαγωγικής και επενδυτικής δραστηριοποίησης σε αυτήν.

Μετά τη συζήτηση, οι ελληνικές επιχειρήσεις προχώρησαν σε πάνω από 90 προγραμματισμένες B2B συναντήσεις με Λιθουανικές εταιρείες και κρατικούς φορείς.