Ολομέλεια της Βουλής
Ολομέλεια της Βουλής
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποχώρησε το ΚΙΝΑΛ από την συνεδρίαση της Επιτροπής ΔΕΚΟ στη Βουλή, κατά τη διάρκεια ακρόασης του – προτεινόμενου από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή – Κώστα Σπηλιόπουλου, για τη θέση του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του ΟΣΕ.

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε καταγγείλει ως Κίνημα Αλλαγής, ότι η σημερινή θέση είναι προϊόν πολιτικής συναλλαγής μεταξύ της Ν.Δ. και του κ. Σπηλιόπουλου, που αφορούσε τις περιφερειακές εκλογές στην δυτική Ελλάδα. Στα πλαίσια αυτά, εμείς δεν θα συμμετέχουμε στη διαδικασία και όπως καταλαβαίνετε, είμαστε αρνητικοί στην πρόταση της κυβέρνησης και ψηφίζουμε κατά», είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος και στη συνέχεια αποχώρησε.

«Από τη μια κατηγορούμε πολλές φορές τις όποιες κυβερνήσεις, ότι κάνουν επιλογές κομματικές και όταν δεν κάνουν κομματικές επιλογές τις κατηγορούμε για συναλλαγή. Νομίζω ότι κάπου υπάρχει και μια μέση οδός», τόνισε αντιδρώντας στην δήλωση του κ. Κωνσταντινόπουλου, ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε.

«Αυτές κατηγορίες είναι άδικες και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, τουλάχιστον όσο με αφορούν. Εάν εγώ είχα την παραμικρή ένσταση για τον κ. Σπηλιόπουλο δεν θα δεχόμουν ποτέ να γίνει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ. Δίνουμε και τις δύο θέσεις στον κ. Σπηλιόπουλο, διότι τον περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη, διότι έχει την εμπειρία, έχει περάσει από θέσεις και έχω την αίσθηση ότι γνωρίζει τα ζητήματα αυτά σε βάθος».

«Απολύτως αναληθή και άδικη», χαρακτήρισε την καταγγελία του κ. Κωνσταντινόπουλου και ο νέος πρόεδρος του ΟΣΕ, Κώστας Σπηλιόπουλος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

 «Δεν είμαι και δεν ήμουν βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ή του ΚΙΝ.ΑΛ. εδώ και πολλά χρόνια: από το 2015, όταν με απέκλεισε – ενώ ήμουν πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στην Αχαΐα – η τότε ηγεσία, για ένα λόγο που δεν μου εξηγήθηκε ποτέ, γιατί ήθελε κάποιον άλλο αρεστόν σε αυτήν στην Αχαΐα και έτσι έμεινα εκτός. Ουσιαστικά αποκόπηκα από το ΚΙΝ.ΑΛ», είπε ο κ. Σπηλιόπουλος.

Η  Επιτροπή έδωσε θετική γνώμη για τον διορισμό του κ. Σπηλιόπουλου. «Υπέρ» ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ (10 βουλευτές), «κατά» ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και το ΜέΡΑ 25 (7 βουλευτές) και «παρών» δήλωσαν το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση (2 βουλευτές).

ΕΡΓΟΣΕ: Εγκρίθηκε η διοίκηση Ακριτίδη-Βίνη, τι είπε ο Κ. Καραμανλής