Όταν ο Ομπάμα συνάντησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ
Όταν ο Ομπάμα συνάντησε την Γκρέτα Τούνμπεργκ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υποδέχθηκε στην Ουάσινγκτον το νεαρό πρόσωπο του αγώνα για το κλίμα, την Γκρέτα Τούνμπεργκ και επαίνεσε την νεαρή ακτιβίστρια υπέρ του περιβάλλοντος «μία από τους μεγαλύτερους υπερασπιστές του πλανήτη μας».

Το ίδρυμα Ομπάμα ανήρτησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο της συνάντησης του πρώην προέδρου με την 16χρονη διάσημη Σουηδέζα Γκρέτα.

Παρακαλούμε αποδεχτείτε τα cookies από το YouTube για την αναπαραγωγή αυτού του video. Με την αποδοχή θα έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο στο YouTube, μία υπηρεσία που παρέχεται από τρίτους.

Πολιτική Απορρήτου YouTube

Με την αποδοχή αυτής της ενημέρωσης, οι ρυθμίσεις σας θα αποθηκευθούν και η σελίδα θα ανανεωθεί.

«Κανείς δεν είναι πολύ μικρός για να έχει έναν αντίκτυπο και να αλλάξει τον κόσμο, οπότε κάνε ό,τι μπορείς», είπε η Γκρέτα φορώντας ένα σκούρο μπλε φούτερ.

«Εσύ και εγώ, είμαστε ομάδα», απάντησε ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος στην νεαρή ακτιβίστρια προτού οι δυο τους ακουμπήσουν τις γροθιές τους.

«Έχοντας επίγνωση ότι η γενιά της θα πληγεί περισσότερο από την κλιματική αλλαγή, δεν φοβάται να ζητήσει συγκεκριμένη δράση», δήλωσε ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου.

Νωρίτερα χθες η νεαρή ακτιβίστρια μίλησε στην αμερικανική Γερουσία, ζητώντας από τους Αμερικανούς βουλευτές δράσεις και όχι επαίνους.

Μεγάλες διαδηλώσεις υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος θα πραγματοποιηθούν αυτή την Παρασκευή σε όλον τον κόσμο, πριν τη διεξαγωγή μιας συνόδου για το κλίμα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και ξανά την επόμενη Παρασκευή στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.