Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις Γεωργιάδης
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την κατάρτιση ενός ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου με ειδική χρηματοδότηση για τη Δυτική Μακεδονία από κοινού με την ΕΕ συζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, κατά τη σημερινή τους συνάντηση.

Μεταλιγνιτική εποχή: Το σχέδιο Μητσοτάκη για τη Δυτική Μακεδονία

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Οι φιλόδοξοι στόχοι που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου και της κλιματικής αλλαγής, δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν χωρίς προοπτική. Είναι γνωστό σε όλους ότι η οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας, εδώ και πολλές δεκαετίες στηρίχθηκε στο μοντέλο της ΔΕΗ και της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον λιγνίτη. ‘Αρα, τόσο η ελληνική Πολιτεία – και γι’ αυτό είμαστε εδώ – όσο και η Ευρωπαϊκή Ένωση, θα πρέπει κατ’ απόλυτη προτεραιότητα να εκπονήσουμε από κοινού ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο με ειδική χρηματοδότηση για τη Δυτική Μακεδονία, έτσι ώστε να μην καταστραφεί η όμορφη αυτή Περιφέρεια της Ελλάδος, στο πλαίσιο της φιλόδοξης και θεμιτής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ξεκινήσαμε σήμερα με τον κ. περιφερειάρχη τη συνεργασία μας. Είμαστε ακόμη στην αφετηρία, θα πάμε μαζί μέχρι το τέλος και θα παρουσιάσουμε στους συμπολίτες μας στη Δυτική Μακεδονία ένα καλύτερο μέλλον».

Φως στα οικονομικά 14 λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ ρίχνει νέα έκθεση του GreenTank

Από την πλευρά του ο κ. Κασαπίδης δήλωσε: «Ήρθα να συναντήσω και να μεταφέρω στον αγαπητό υπουργό και φίλο, κ. ‘Αδωνι Γεωργιάδη, την αγωνία μου για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας στο πλαίσιο των εξελίξεων που αφορούν τον ενεργειακό τομέα. Μετά τις ανακοινώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Δυτική Μακεδονία βαίνει σε φτωχοποίηση και χρειάζεται άμεσα ένας τέλειος συντονισμός κι ένα άψογο αναπτυξιακό σχέδιο, πέρα και πάνω απ’ όσα υπάρχουν ή όσα μπορεί να προβλέπονται, ειδικά για τη Δυτική Μακεδονία και ειδικά για τις εξελίξεις στον ενεργειακό τομέα. Είμαι αισιόδοξος ότι η προσπάθεια αυτή θα στεφθεί με επιτυχία, όμως χρειάζεται πάρα πολλή και σκληρή δουλειά και τέλειος συντονισμός μεταξύ των δήμων, της Περιφέρειας, του υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά. Εκτιμώ ότι ο αγώνας θα δοθεί με ενότητα, ομοψυχία και θα στεφθεί με επιτυχία. Ευχαριστώ θερμά τον υπουργό για την ανταπόκριση και τη συμπαράσταση, την αληθινή και την ένθερμη, σ’ αυτήν την πρόκληση για όλους μας»