ΔΕΘ, από ψηλά
ΔΕΘ, από ψηλά
Πηγή Εικόνας: HELEXPO

Το ThessIntec είναι ένα έργο κρίσιμης σημασίας για την εθνική οικονομία συμβάλλοντας στην προσέλκυση επενδύσεων σε θέσεις έρευνας και τεχνολογίας από το εξωτερικό, τονίζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ), σε ανακοίνωσή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο σε συνεδρίασή του, παρουσία του υφυπουργού Εσωτερικών (τ. Μακεδονίας – Θράκης) κ. Θεόδωρου Καράογλου, χαιρέτισε την εξαγγελία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, εκφράζοντας την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την αποδοχή του αιτήματος παραχώρησης 760 στρεμμάτων του Δημοσίου στην ΑΖΚ, προκειμένου να δημιουργηθεί το διεθνές πάρκο τεχνολογίας και καινοτομίας Thess INTEC, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ήδη η σχετική ομάδα εργασίας προχωρά στις απαιτούμενες ενέργειες, υπό το συντονισμό του υφυπουργού Εσωτερικών, ώστε να τηρηθεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα των δύο ετών και να μην καθυστερήσει το όλο εγχείρημα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΖΚ Δρ. Κυριάκος Λουφάκης, εκπροσωπώντας το Δ.Σ., «Τα μεγάλης κλίμακας οργανωμένα τεχνολογικά πάρκα αποτελούν ένα αποτελεσματικό μέσο σύνδεσης έρευνας με παραγωγή και ταυτόχρονα ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων που βασίζονται στην τεχνολογία, καθώς επιτυγχάνεται η σύνδεση και ενδεχομένως η χρηματοδότηση των startups, αλλά και των spinoff των ερευνητικών κέντρων και πανεπιστημίων από τις ώριμες επιχειρήσεις που είναι εγκαταστημένες στους ίδιους χώρους του πάρκου. Η δυνατότητα αυτή ενδιαφέρει ιδιαίτερα την ελληνική προσπάθεια ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας και της αναστολής του γνωστού πλέον φαινομένου brain drain».