Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2019 που αφορά πρωτοετείς φοιτητές.

Ειδικότερα, μέσω του προγράμματος προσφέρονται 36 υποτροφίες σε φοιτητές με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής έως 4/10 στο www.cosmote-scholarships.gr 

16 Σεπτεμβρίου 2019

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής για το πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2019, που απευθύνεται σε πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων με οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποκλειστικά μέσω του www.cosmote-scholarships.gr, έως και τις 4 Οκτωβρίου. Η COSMOTE προσφέρει 36 υποτροφίες ύψους 545.000€ και η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει με κοινωνικά κριτήρια, αλλά και με κριτήρια απόδοσης στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Ειδικότερα, το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE προσφέρει 35 υποτροφίες, ύψους 15.000€ η καθεμία, για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης», ύψους 20.000€, για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ. Οι υπότροφοι της COSMOTE λαμβάνουν, επίσης, εξοπλισμό (laptop) και ένα πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών (σταθερή & κινητή τηλεφωνία, Internet, COSMOTE TV) για τις καθημερινές τους ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Οι όροι, οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, περιγράφονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα των Υποτροφιών.

Στόχος της COSMOTE είναι να συμβάλλει σε έναν κόσμο καλύτερο, με ίσες ευκαιρίες για όλους. Εδώ και 18 χρόνια, μέσα από το πρόγραμμα των Υποτροφιών, στέκεται δίπλα στους νέους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, στηρίζοντας τα πρώτα βήματα στην επαγγελματική τους πορεία για να κατακτήσουν μεγαλύτερους στόχους.

Μέσα από το πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE έχουν δοθεί έως σήμερα, 658 υποτροφίες αξίας άνω των 5,5 εκατ. ευρώ. Περισσότερα σχετικά με τις δράσεις του Ομίλου ΟΤΕ για τη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, στον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης Ομίλου ΟΤΕ 2018.

Σημειώνεται ότι νόμιμοι φόροι, τέλη, κρατήσεις, και οποιαδήποτε άλλη δαπάνη απαιτείται για τη λήψη της κάθε υποτροφίας, θα βαρύνει τον κάθε ένα δικαιούχο αυτής ξεχωριστά. Tο καθαρό ποσό θα καταβληθεί σε κάθε υπότροφο σε τέσσερις (4) ισόποσες δόσεις.