Κωνσταντίνος Αραβώσης
Κωνσταντίνος Αραβώσης
Κωνσταντίνος Αραβώσης
Κωνσταντίνος Αραβώσης
Πηγή Εικόνας: ypeka.gr

Χωριστές συναντήσεις με εκπροσώπους του ελληνικού τμήματος του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση, WWF Ελλάς, της Ορνιθολογικής Εταιρείας και του δικτύου Μεσόγειος SOS, είχε ο γγ Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Οι τρεις μεγάλες μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις εκπροσωπήθηκαν από τους κκ Δ. Καραβέλλα και Θ. Νάντσου, Γ.Σγουρό και Κ. Ντεμίρη και Κ. Μονοκρούσου και Ε. Κουκιάσα αντίστοιχα.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, πολύ σημαντικά περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, την κυκλική οικονομία, την ανακύκλωση, την εφαρμογή της οδηγίας για τα πλαστικά μιας χρήσης και της οδηγίας πλαίσιο για τη θαλάσσια στρατηγική, την προστασία σημαντικών ειδών, τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών και των δασών, την ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων και υγρών αποβλήτων και την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός, Κ. Χατζηδάκης, είχε θέσει ως πρωταρχικό στόχο τον ανοιχτό διάλογο με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, προκειμένου να υπάρξουν κοινά αποδεκτές λύσεις με την Κοινωνία των Πολιτών για την προστασία του Περιβάλλοντος, την επίτευξη των περιβαλλοντικών στόχων, την προώθηση αναπτυξιακών επενδύσεων και νέων δυνατοτήτων απασχόλησης με βιώσιμο τρόπο.