Χρήστος Σταϊκούρας
Χρήστος Σταϊκούρας
Χρήστος Σταϊκούρας
Χρήστος Σταϊκούρας
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την αποκλιμάκωση στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων και το αναπτυξιακό πρόσημο της κυβέρνησης πρόταξε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε επιστολή του στην Κομισιόν πριν από τρεις εβδομάδες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σταϊκούρας, αξιοποιώντας την καθιερωμένη αλληλογραφία με την Κομισιόν για την ανά εξάμηνο παράταση της ενισχυμένης εποπτείας, περιέγραψε τους στόχους της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, σύμφωνα με το πλαίσιο που παρουσιάστηκε στις προγραμματικές δηλώσεις της.

Η επιστολή εστάλη τόσο προς τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, όσο και προς τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν Ντέκλαν Κοστέλο, ο οποίος ήταν έως πρόσφατα επικεφαλής του κλιμακίου της Κομισιόν στους θεσμούς, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται ότι η ραγδαία αποκλιμάκωση στις αποδόσεις των ομολόγων του Δημοσίου μπορεί να αναθεωρήσει επί τα βελτίω τη νέα ανάλυση βιωσιμότητας του χρέους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και, σύμφωνα με κοινοτικούς παράγοντες, να ανοίξει τον δρόμο για μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα.