Ο διευθύνων σύμβουλος της Cosco, Captain Fu Chengqiu, υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Πειραιά
Ο διευθύνων σύμβουλος της Cosco, Captain Fu Chengqiu, υποδέχεται τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Πειραιά
Πηγή Εικόνας: Γραφείο Τύπου ΝΔ

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών  κ. Χρήστο Σταiκούρα είχε χθες ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ  Captain FU Chengqiu, η οποία παρότι είχε διάρκεια περίπου μιας  ώρας, χαρακτηρίστηκε ως εθιμοτυπική και από τις δύο πλευρές.

Το ανώτατο στέλεχος της Cosco στην Ελλάδα διαμήνυσε στον υπουργό Οικονομικών ότι πρόκειται να υλοποιήσει το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει εκπονήσει ο ΟΛΠ τόσο για τις υποχρεωτικές όσο και για τις προαιρετικές προβλέψεις, όταν ολοκληρωθεί η αδειοδότηση των έργων από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες. Το ύψος των επενδύσεων ξεπερνούν τα 500 εκατ. ευρώ.

Η διοίκηση του ΟΛΠ έχει θέσει ως στόχο να επισκεφθεί την πλειονότητα  των υπουργών για να τους ενημερώσει γα τα επενδυτικά της σχέδια που έχει η Cosco στην Ελλάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν στο μέλλον θα υπάρξει συνάντηση με τον πρωθυπουργό  Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μεταξύ των υπουργών που θα επισκεφθεί ο Captain FU Chengqiu είναι και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, καθώς η διοίκηση του ΟΛΠ δίνει τεράστια σημασία στο χρόνο απονομής της Δικαιοσύνης, ειδικά όταν το περιεχόμενο της προσφυγής έχει να κάνει με τη συντόμευση των επενδύσεων.

Πάντως η  διοίκηση του ΟΛΠ πήρε την απόφαση να κλείσει τις εκκρεμότητες που είχε με την Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων (ΕΣΑΛ) του υπουργείου Ναυτιλίας και να καταθέσει master plan μέχρι τις 20 Αυγούστου. Πρόκειται για έναν  πολυσέλιδο τόμο εκατοντάδων σελίδων, που θα περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις επενδύσεις που σχεδιάζει η Cosco στο λιμάνι του Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες  στο master plan δεν θα περιλαμβάνεται η κατασκευή ναυπηγείου για mega yachts στο νέο μόλο Δραπετσώνας καθώς και η χρήση «ναυπηγείων» στις ζώνες  ΣΤ και ΙΒ στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς η ΕΣΑΛ δεν είχε αποδεχθεί ότι υπάρχουν ανάλογα θέματα. Ακόμη η διοίκηση του ΟΛΠ απέσυρε το ενδιαφέρον της για την ανέγερση εμπορικού κέντρου, καθώς αντιδρούσε η εμπορική και επιχειρηματική κοινότητα του Πειραιά.

Θυμίζουμε ότι πριν λίγους μήνες (στα μέσα Απριλίου 2019, από όπου και η φωτό αρχείου του άρθρου), ο τότε πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε πραγματοποιήσει επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ και είχε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΠ Α.Ε. Captain Fu Chengqiu, παρουσία και άλλων στελεχών της εταιρείας και του κόμματος. Μετά τη συνάντηση είχε ακολουθήσει ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του λιμένος από τον κ. Άγγελο Καρακώστα, Deputy CEO της ΟΛΠ Α.Ε. Σε εκείνη την επίσκεψη ο Captain Fu Chengqiu ενημέρωσε αναλυτικά για το επενδυτικό πρόγραμμα και τη θετική συμβολή του στην τοπική οικονομία καθώς και για την ανοδική πορεία των δραστηριοτήτων της ΟΛΠ Α.Ε. Μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσειτην επένδυση της COSCO SHIPPING ως μία «πολύ σημαντική άμεση ξένη επένδυση που έλαβε χώρα σε δύσκολους καιρούς» και αναφέρθηκε θετικά στο «επενδυτικό πλάνο της ΟΛΠ Α.Ε., το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στη δημιουργία χιλιάδων, υψηλόμισθων θέσεων εργασίας».