Λίμνη
Λίμνη
Λίμνη
Λίμνη
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δρομολογούνται το επόμενο χρονικό διάστημα παρεμβάσεις στη λίμνη Δοϊράνη για τη βελτίωση της εικόνας της περιοχής.

Συγκεκριμένα προβλέπονται εκριζώσεις δέντρων, που είχαν φυτευτεί όταν είχε υποχωρήσει η λίμνη το 1989 και πλέον έχουν μεγαλώσει αρκετά, εμποδίζοντας τη θέα. Τα δέντρα που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη θα διατηρηθούν καθώς προσδίδουν ιδιαίτερο φυσικό κάλλος στο τοπίο, γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Επιπλέον, μπροστά στον οικισμό, στο παραλίμνιο μέτωπο, θα γίνουν εργασίες καθαρισμού του καναλιού υπερχείλισης, προστασίας και καλλωπισμού του λιμενοβραχίονα ενώ θα τοποθετηθούν προστατευτικά, φωτιστικά και παγκάκια. Θα δημιουργηθεί, επίσης, περιπατητική διαδρομή από το συγκεκριμένο σημείο έως το τελωνείο, σε μια απόσταση τριακοσίων μέτρων.

«Τριάντα χρόνια μετά την υποχώρηση της στάθμης της λίμνης, αυτή έχει επανέλθει πλέον στα φυσιολογικά της επίπεδα. Οι σχετικές παρεμβάσεις εδώ και τρία χρόνια έχουν ενταχθεί στο πλαίσιο διασυνοριακού προγράμματος, στο οποίο συμμετέχουν από την ελληνική πλευρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κιλκίς και από την πλευρά της Βόρειας Μακεδονίας ο τοπικός δήμος και ένα πανεπιστήμιο. Η γραφειοκρατία προκάλεσε καθυστερήσεις όμως τώρα περνά το θέμα από την οικονομική επιτροπή ώστε να προχωρήσουν τα έργα σε όλο το παραλίμνιο τμήμα μπροστά από το χωριό της Δοϊράνης» ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης. 

Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε σήμερα το πρακτικό 1 του ανοικτού, ηλεκτρονικού διαγωνισµού µέσω του Εθνικού Συστήµατος Ηλεκτρονικών ∆ηµοσίων συµβάσεων, ενώ το έργο έχει προϋπολογισµό 475.000,00 ευρώ. Οι σχετικές δράσεις έχουν στόχο τη βελτίωση της εικόνας που έχει ο επισκέπτης, ο οποίος μπαίνει στη χώρα από τον σταθμό της Δοϊράνης, αλλά και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών από το εσωτερικό της χώρας.