
Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ ΜΠΕΜέχρι και 15.000 επισκέπτες την ημέρα αναμένεται να υποδέχεται από το 2028 το Ολοκληρωμένο Τουριστικό Συγκρότημα με Καζίνο στο Ελληνικό (Integrated Resort Complex – IRC), το οποίο κατασκευάζεται στην έκταση του πρώην αεροδρομίου.
Η επένδυση – μαμούθ των 1,8 δισ. ευρώ που υλοποιεί η κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα – Hard Rock αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα τουριστικά project της χώρας και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Τα παραπάνω στοιχεία παρουσίασε ο Γεώργος Στρατηγός, Executive Director της Hard Rock Athens IRC SA, μιλώντας σε πάνελ του 8ου Συνεδρίου Υποδομών – Μεταφορών. «Πρόκειται για επένδυση – ορόσημο, το πρώτο συγκρότημα του είδους του στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά, υπενθυμίζοντας ότι ανάλογες εγκαταστάσεις υπάρχουν σήμερα μόνο σε ΗΠΑ και Ασία. Στόχος, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι να αλλάξει ο τουριστικός χάρτης της Ελλάδας.
Το ξενοδοχείο του IRC θα διαθέτει 1.100 κλειδιά – 200 σουίτες και 900 δωμάτια – και θα φιλοξενεί 14 διαφορετικά concepts εστίασης. Γύρω από το ξενοδοχείο θα απλώνεται ένα ολόκληρο «χωριό» ψυχαγωγίας, συναυλιακοί χώροι, αρένα κλειστών θεαμάτων, ένα από τα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα της Ευρώπης, εγκαταστάσεις για οικογενειακές δραστηριότητες και ένας από τους μεγαλύτερους χώρους παιγνίων στην ήπειρο.
«Ένα τέτοιο συγκρότημα θα προσελκύσει διαφορετικού τύπου κοινό, υψηλότερων εισοδημάτων, ενισχύοντας την εικόνα της Αθήνας ως city experience, πέρα από τα κλασικά ήλιος – θάλασσα – πολιτισμός», σημείωσε ο κ. Στρατηγός.
Ωστόσο οι προκλήσεις είναι πολλές. Πρόκειται για ένα πολύπλοκο έργο, με πρώτη πρόκληση την έγκαιρη ολοκλήρωση στο πλαίσιο του προϋπολογισμού. Η δεύτερη αφορά τον συντονισμό της Hard Rock με τους αρμόδιους φορείς για την έκδοση όλων των απαιτούμενων αδειών – με τον κ. Στρατηγό να κάνει λόγο για εκκρεμότητες ρυθμιστικού και ακόμη και νομοθετικού χαρακτήρα.
Στις δυσκολίες εντάσσει επίσης τη δυνατότητα της Αθήνας να κεφαλαιοποιήσει τη μοναδικότητά της μέσα από τέτοιες επενδύσεις. Όπως υπογράμμισε, η κοινοπραξία δεσμεύεται για ανάπτυξη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον και την κοινωνία.














