
Πηγή Εικόνας: Enterprise Greece«Η κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας είναι σημαντική για τις ελληνικές εξαγωγές δεδομένου ότι βασικοί κλάδοι όπως για παράδειγμα αυτός της κονσερβοποιίας ροδάκινου εισφέρουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τις εξαγωγές σε όλον τον κόσμο και ταυτόχρονα στηρίζουν χιλιάδες θέσεις εργασίες στη μεταποίηση, αλλά και στον πρωτογενή αγροτικό τομέα».
Αυτό σημειώνεται σε ανακοίνωση της Enterprise Greece με αφορμή την εθνική συμμετοχή της Ελλάδας στην 40η Διεθνή Έκθεση προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας (Private Label) PLMA 2025, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20 και 21 Μαΐου 2025 στο ‘Αμστερνταμ και ξεπέρασε τους 30.000 εμπορικούς επισκέπτες προερχόμενους από 125 χώρες.
Υπενθυμίζεται ότι η Διεθνής Έκθεση της PLMA, κατέχει τη μεγαλύτερη και σημαντικότερη θέση παγκοσμίως στην κατηγορία των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας που αφορά παγκοσμίως τζίρο εκατοντάδων δισεκατομμυρίων. Συγκεντρώνει τους εκπροσώπους των μεγαλύτερων αλυσίδων λιανικής της Ευρώπης και όχι μόνο, οι οποίοι προσπαθούν να βρουν νέα προϊόντα, να δημιουργήσουν νέες επαφές και να ανακαλύψουν νέες ιδέες.
Στο εθνικό περίπτερο που οργάνωσε η Enterprise Greece φιλοξενήθηκαν 43 δυναμικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, κυρίως του κλάδου των τροφίμων και ποτών και πραγματοποίησαν περισσότερες από 3.000 επιχειρηματικές συναντήσεις.
«Το ενδιαφέρον των ξένων εμπορικών επισκεπτών για τα ελληνικά τρόφιμα παραμένει μεγάλο, ευνοώντας επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ των Ελλήνων εξαγωγέων και των επισκεπτών-επαγγελματιών, πολλές από τις οποίες δημιουργούν προοπτικές για περαιτέρω διείσδυση των ελληνικών προϊόντων και αύξηση των μεριδίων τους στα ράφια των μεγαλύτερων λιανεμπόρων στο κόσμο» όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Δρ. Μαρίνος Γιαννόπουλος, δήλωσε: «Ο κλάδος του private label αναπτύσσεται συνεχώς προσφέροντας εξαιρετικές ευκαιρίες για εμβληματικά ελληνικά προϊόντα όπως η βρώσιμη ελιά και η κομπόστα ροδάκινο, για να εξαχθούν σε όλο τον κόσμο. Η Ελλάδα συμμετέχει δυναμικά στην PLMA Amsterdam ανελλιπώς τα τελευταία 10 χρόνια με συνεχώς μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων, γεγονός που αποδεικνύει και τη συνεχόμενη αύξηση στις εξαγωγές των ελληνικών τροφίμων και ποτών».















