Τα γραφεία της Fraport στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου Μιχάλης Μπεκίρης.

Τον κ. Μπεκίρη τον οποίο συνόδευε ο Συντονιστής του Γραφείου Γιάννης Παπαγεωργίου, υποδέχθηκαν ο Διευθυντής της Fraport Νίκος Βιτζιλέος και ο επιχειρησιακός Διευθυντής Γιώργος Βαρσάμης, οι οποίοι και τον ενημέρωσαν για την ολοκλήρωση του επενδυτικού προγράμματος, που αφορούσε σε έργα κτιριακής και λειτουργικής αναβάθμισης. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει το αεροδρόμιο αλλά και στην αύξηση της επισκεψιμότητας, με τον Διευθυντή του Πρωθυπουργικού Γραφείου να ενημερώνεται και για τον αριθμό των αφιχθέντων αλλά και αναχωρούντων από και προς το αεροδρόμιο.

Αμέσως μετά ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία επισκέφθηκε τα γραφεία της Διεύθυνσης Αστυνομίας του Κρατικού Αερολιμένα, όπου και τον υποδέχθηκε ο Διευθυντής Αριστείδης Μπαρμπούτης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι δύο άντρες συζήτησαν για θέματα που αφορούν στην ασφάλεια του αερολιμένα και των επιβατών καθώς και τον επιχειρησιακό σχεδιασμό για την εύρυθμή λειτουργία του.

Ο κ. Μπεκίρης επισκέφθηκε και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, που εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας του Υπουργείου Ανάπτυξης. Στο Κέντρο ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο Δημήτρη Τζοβάρα αλλά και τον Διευθυντή της Κεντρικής Διεύθυνσης  Ευάγγελο Μπεκιάρη, για τη λειτουργία ενός εκ των σημαντικότερων ερευνητικών κέντρων όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Έχοντας ως κύρια αποστολή του την προαγωγή της καινοτόμου έρευνας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αναζητά λύσεις στις προκλήσεις της σύγχρονης κοινωνίας.

Παράλληλα ο κύριος Μπεκίρης υποδέχτηκε στο Πρωθυπουργικό Γραφείο μέλη της Ελληνικής Ένωσης Έρευνας και Διάσωσης. Συγκεκριμένα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Στέφανο Πορτσέλη, Κλέαρχο Τρομβούκη και Μυρτώ Καρκαβίλα για τους σκοπούς της Ένωσης που αφορούν κυρίως στην εκπαίδευση εθελοντών, στην ανάπτυξη ομάδων και στην καλλιέργεια της προσφοράς προς τον συνάνθρωπο.