Ικανοποίηση και περηφάνεια εκφράζουν κάτοικοι, εκπρόσωποι φορέων και ο Δήμος Αριστοτέλη για τις διακρίσεις των παραλιών της περιοχής μετά  και τα εγκωμιαστικά σχόλια του ταξιδιωτικού περιοδικού Condé Nast Traveller που συμπεριέλαβε την παραλία Καμπούδι της Ουρανούπολης στις καθαρότερες παραλίες του κόσμου, για το διεθνές πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία». Το «Καμπούδι» που βραβεύεται για τις τρεις Γαλάζιες Σημαίες του κάθε χρόνο από το 1951, βρίσκεται μάλιστα στην εισαγωγή του καταλόγου με τις βραβευμένες καθαρές παραλίες της Ελλάδας.


Ο δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, σε έγγραφη δηλωσή του σημειώνει πως «ακόμα ένας διεθνής εκδοτικός οίκος, με τεράστιο αναγνωστικό κοινό παγκοσμίως, τόσο στις έντυπες εκδόσεις του, όσο και στο διαδίκτυο, επιλέγει να αναδείξει ένα τοπόσημο του Δήμου Αριστοτέλη, ως κορυφαίο της Ελλάδας και ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου! Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την καλύτερη δικαίωση – ακόμα μία – της εμπιστοσύνης που δείξαμε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, επενδύοντας στην τουριστική ανάπτυξη, με μέθοδο και αποτελεσματικότητα. Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο με την ίδια προσήλωση και υπερήφανοι φυσικά για ολόκληρη τη Χαλκιδική, που με 104 Γαλάζιες Σημαίες είναι ο πρώτος νομός σε όλη την Ελλάδα, με 17 εξ` αυτών να κοσμούν τον Δήμο Αριστοτέλη.»

Για την ιστορία, το φετινό πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» για τις πιο καθαρές παραλίες, ανέδειξε την Ελλάδα με 625 βραβευμένες ακτές στη 2 η θέση πίσω από την Ισπανία (639), ανάμεσα σε 53 χώρες που μετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι 17 Γαλάζιες Σημαίες του Δήμου Αριστοτέλη, κυματίζουν στις παραλίες:
1. Αγ. Παύλος/Alexandros Palace Hotel
2. Αλυκές
3. Ιερισσός/ Δημοτική 1
4. Ιερισσός/ Δημοτική 2
5. Ιερισσός/ Δημοτική 3
6. Κάμπος
7. Καμπούδι 1/Ακτή Ουρανούπολη
8. Καμπούδι 2/Θεοξένια
9. Καμπούδι 3/Άκραθως
10. Κομίτσα
11. Mount Athos Ιερισσού
12. Νέα Ρόδα 2
13. Ολυμπιάδα
14. Ουρανούπολη 1/Xenia Ouranoupolis
15. Ουρανούπολη 2/Eagles Palace
16. Ουρανούπολη 3/Aristoteles
17. Πόρτο Άγιο/Agionissi Resort