Η είσοδος των γραφείων του ΤΕΕ στην Αθήνα - All rights reserved
Η είσοδος των γραφείων του ΤΕΕ στην Αθήνα - All rights reserved
Πηγή Εικόνας: Θοδωρής Καραουλάνης

Τη βεβαιότητα ότι «την επόμενη 5ετία το ΤΕΕ θα είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής στον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας» εξέφρασε ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Γιώργος Στασινός σε δηλώσεις του από την Χαλκίδα, στο πλαίσιο του ΤΕΕ Roadshow.

«Ξεκινάμε τα επόμενα 100 χρόνια με κάποια σημαντικά έργα του ΤΕΕ που είναι αυτή τη στιγμή ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, η ψηφιοποίηση των αρχείων των Πολεοδομιών, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών και ταυτόχρονα ο Πολεοδομικός Σχεδιασμός σχεδόν στο σύνολο της χώρας, ένα πολύ μεγάλο πρόγραμμα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινός και πρόσθεσε: «τα επόμενα 100 χρόνια θα κάνουμε ακόμα πιο σημαντικά πράγματα».

Ερωτηθείς για την κατάσταση που βρίσκονται σήμερα οι Μηχανικοί στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ τόνισε ότι «οι μηχανικοί βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε μία πολύ καλή επαγγελματική στιγμή,  είναι δύσκολο ένας μηχανικός να μην βρει δουλειά αυτήν την περίοδο. Νομίζω το αντίθετο είναι το πρόβλημα, αυτή την περίοδο είμαστε λίγοι οι Μηχανικοί για τις δουλειές που υπάρχουν».

Για το σημαντικό ορόσημο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο κ. Στασινός υπογράμμισε ότι «συμπληρώσαμε 100 χρόνια Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Το ΤΕΕ έχει προσφέρει αυτά τα 100 χρόνια πολύ σημαντικά πράγματα κυρίως στον τόπο, στους πολίτες αλλά προφανώς και στους Έλληνες Μηχανικούς. Έχουμε συμβάλλει σημαντικά ώστε να εξελιχθεί η χώρα όπως τη βλέπουμε σήμερα, με τα καλά και τα άσχημα, αλλά νομίζω το πρόσημο είναι θετικό».

ΤΕΕ Roadshow

Σημειώνεται ότι, με κεντρικό μήνυμα «100 χρόνια ΤΕΕ: εκατό χρόνια σχεδιάζουμε την Ελλάδα του αύριο. Και συνεχίζουμε», ξεκίνησε από την Κρήτη, το ΤΕΕ Roadshow. Πρόκειται για μια άρτια οργανωμένη κινητή πλατφόρμα για τη διεξαγωγή εορταστικών δράσεων, η οποία θα επισκεφτεί πόλεις σε όλη την Ελλάδα.

Μέσα από διαδραστικές εμπειρίες, διαγωνισμούς και άλλες εκπλήξεις, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει την πλούσια ιστορία του ΤΕΕ αλλά και το σημαντικό έργο που προσφέρει στον τόπο, φέρνοντας το ΤΕΕ, τα Περιφερειακά Τμήματά του και τις Νομαρχιακές Επιτροπές πιο κοντά στο ευρύ κοινό αλλά και στα μέλη του ανά την Ελλάδα, με μια πολυποίκιλη δράση ενημέρωσης. Το ΤΕΕ Roadshow συνεχίζει το «ταξίδι» του στην ηπειρωτική Ελλάδα.

 

[ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ]