Με περισσότερους από 100 εκπροσώπους από 37 ελληνικές καινοτόμες, τεχνολογικές εταιρείες αποτελείται η φετινή συμμετοχή της χώρας μας, με το εθνικό περίπτερο στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση ψηφιακών τεχνολογικών και καινοτόμων εφαρμογών Mobile World Congress στην Βαρκελώνη.

 

Ειδικότερα στην ελληνική αποστολή σύμφωνα με το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το startupper.gr συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η ΑΑΔΕ εστιάζει έντονα στον ψηφιακό μετασχηματισμό, δημιουργώντας ένα προηγμένο, διασυνδεδεμένο και φιλικό προς τον χρήστη ψηφιακό περιβάλλον.

 

Acromove. Η Acromove παρέχει λύσεις μετεγκατάστασης και φορητότητας δεδομένων και Edge Cloud Data Center Infrastructure που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να μεταφέρουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων χωρίς κόπο.

 

Aegean Solutions. Αναπτύσσει λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης και Τεχνολογίας Εμβύθισης που απελευθερώνουν από τους περιορισμούς του τόπου και του χρόνου τις αλυσίδες αξίας των πελατών της στους τομείς Travel & Tourism, MediaCulture-Entertainment, Government & Non-for-Profit.

 

AETHER. Η εφαρμογή AETHER για κινητά είναι μια νέα συνήθεια αυτοφροντίδας για την προώθηση της σωματικής μας ευεξίας. Προσφέρει σύντομες συνεδρίες άσκησης ως σνακ ενώ εργάζεστε για την πρόληψη ή τη μείωση του πόνου στο χώρο εργασίας.

 

AGENSO. H εταιρεία έχει δημιουργήσει μια χαμηλού κόστους και ενεργειακά αυτόνομη συσκευή IoT για την παρακολούθηση δεδομένων περιβάλλοντος, ποιότητας και ποσότητας νερού, καθώς και παραμέτρων ποιότητας αέρα, με τη χρήση μετεωρολογικών σταθμών και πληθώρα αισθητήρων.

 

ΕΒΕΑ. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι το κορυφαίο Επιμελητήριο στην Ελλάδα με περισσότερα από 120.000 ενεργά μέλη. εκπροσωπώντας όλο το φάσμα των επιχειρήσεων – κυρίως των ΜμΕ.

 

ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ/ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ ΝΕΟΦΥΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΘΗΝΩΝ: Η Θερμοκοιτίδα / Επιταχυντής Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθηνών (Θ.Ε.Α.) αποτελεί μία από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) για την προώθηση της επιχειρηματικότητας.

 

Argo Semi. Η Argo Semiconductors δραστηριοποιείται στον χώρο του 5G sub-6GHz RF και 5G-Advanced RF, προσφέροντας ενεργές μονάδες κεραίας αξιοποιώντας την τεχνολογία 2D εκτυπωμένων κεραιών και συμβουλευτικές υπηρεσίες.

 

BESPOT. Η Bespot είναι ένας πάροχος χρήσιμων πληροφοριών τοποθεσίας, εξυπηρετώντας ένα ευρύ φάσμα πελατών σε διάφορους επιχειρηματικούς τομείς, συμπεριλαμβανομένου του λιανικού εμπορίου, της ψυχαγωγίας και της φιλοξενίας.

 

DELTECH SLT. Το AthletesWeR είναι μια εφαρμογή που δημιουργήθηκε από αθλητές για τον αθλητή. Προσφέρει μεταξύ άλλων ένα προσαρμοσμένο ημερολόγιο συμβάντων και συναντήσεων.

 

DOTSOFT. Η DOTSOFT A.E. είναι μία από τις πιο καινοτόμες ελληνικές εταιρείες ICT, με βαθιά τεχνογνωσία και πολυετή εμπειρία στην ανάπτυξη λογισμικού, το σχεδιασμό εφαρμογών και βάσεων δεδομένων, τα ολοκληρωμένα συστήματα πληροφορικής, την ηλεκτρονική μάθηση, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις λύσεις ηλεκτρονικού επιχειρείν.

 

EVRYKA. Προσφέρει μια πλατφόρμα απόκτησης ταλέντων ως ένα ολιστικό οικοσύστημα με έναν πλήρη κύκλο προσλήψεων, αξιολογήσεων δεξιοτήτων, διαδικασιών πρόσληψης, διαχείρισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων που υποστηρίζονται από AI.

 

EXCELON. Η Excelon είναι μια δυναμική εταιρεία fintech που προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες ψηφιακού χρήματος. Αυτές περιλαμβάνουν λογαριασμούς πληρωμών FIAT με IBAN, Excelon Debit Mastercard, πορτοφόλι crypto και ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων.

 

GRAPEVINE Digital. Η Grapevine Digital είναι μια εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού που προσφέρει το Procify, μια πλατφόρμα αυτοματοποίησης επιχειρηματικών διαδικασιών χωρίς κώδικα για επιχειρήσεις για να αυξήσουν τη λειτουργική τους αποτελεσματικότητα και να μειώσουν το κόστος.

 

GNOMON INFORMATICS. Η ΓΝΩΜΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Α.Ε. είναι μια καινοτόμος εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Παρέχει λύσεις για την ενδυνάμωση των ασθενών και την υποβοηθούμενη ανεξάρτητη διαβίωση.

 

HAM SYSTEMS. Η HAM Systems προσφέρει ένα μοναδικό όραμα στον χώρο του IoT, με εξειδίκευση στη διαχείριση ενέργειας και έξυπνες λύσεις παρακολούθησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις και διαχειριστές ακινήτων Airbnb.

 

HELEXPO / BEYOND. Η BEYOND είναι ένα διεθνές τεχνολογικό γεγονός που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στη Θεσσαλονίκη. Μια υβριδική “exhibition meets-summit” και η πρώτη έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας (B2B & B2G) στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

INTERGO TELECOM. Η Intergo Telecom αναπτύσσει API επικοινωνίας, συνδυάζοντας SMS, Voice, Viber και WhatsApp για επιχειρήσεις.

 

KEYVOTO. Η Keyvoto είναι μια ελληνική εταιρεία Retail Tech που παρέχει την τέλεια πλατφόρμα διαχείρισης εμπειρίας προϊόντων.

 

LERNA.AI. Η Lerna AI βοηθά τις εφαρμογές για κινητά να ενισχύσουν τις μετατροπές σε πωλήσεις αλλά και τις  προτάσεις προϊόντων.

 

LIKNOSS. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις στην ευρωπαϊκή ακτοπλοϊκή και ταξιδιωτική αγορά, συνδέοντας απρόσκοπτα ακτοπλοϊκές εταιρείες, ταξιδιωτικούς πράκτορες και μεταπωλητές μέσω προηγμένης τεχνολογίας.

 

MODULUS. H Modulus προσφέρει προηγμένες υπηρεσίες VoIP, φωνής και SMS.

 

MOPTIL Eίναι μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας που προσφέρει εμπειρίες σε tablet VR με 3D ανακατασκευές αρχαίων μνημείων.

 

mSensis. Η ευέλικτη τεχνολογία της mSensis βοηθά τους πελάτες να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα και το μερίδιο αγοράς τους, διατηρώντας ταυτόχρονα την αφοσίωση και την αποδοτικότητα τους.

 

M-STAT. Η M-STAT ιδρύθηκε το 2001 και έκτοτε έχει γίνει ένας αξιόπιστος πάροχος μηνυμάτων με εκτεταμένη διεθνή κάλυψη.

 

NEAWallet. Είναι μια πλατφόρμα ψηφιακού πορτοφολιού που αξιοποιεί την τεχνολογία ψηφιακού καθολικού για να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί διαχειρίζονται τα δεδομένα τους και να διευκολύνουν τις συναλλαγές με ασφάλεια από πορτοφόλι σε πορτοφόλι.

 

NEOS Payments. Η Neos απευθύνεται στην παγκόσμια αγορά προσφέροντας εμπειρίες πληρωμών μέσω κοσμημάτων, wearables και άλλων αξεσουάρ.

 

Run4More. Eίναι μια εφαρμογή για κινητά αφιερωμένη στην επιβράβευση της σωματικής δραστηριότητας και της βιώσιμης αστικής κινητικότητας, παρέχοντας οικονομικά και υλικά κίνητρα στους χρήστες για να αυξήσουν την καθημερινή τους σωματική δραστηριότητα.

 

SafeSize. Προσφέρει μια καινοτόμο λύση με τεχνητή νοημοσύνη, η οποία βοηθά τους ανθρώπους να βρουν το τέλειο μέγεθος παπουτσιών σε φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα.

 

SammyYacht. Παρέχει μια πλατφόρμα για την αγορά του yachting, με όραμα τη διασύνδεση του κόσμου των μαρινών με τους κυβερνήτες και τους θαλάσσιους ταξιδιώτες, οδηγώντας τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κλάδου.

 

Smartrep. Η SmartRep είναι μια εταιρεία που εστιάζει στην Τεχνητή Νοημοσύνη και την Επεξεργασία Φυσικής Γλώσσας, με στόχο την προσομοίωση της ανθρώπινης επικοινωνίας.

 

TILEMATIKI ICT. Eίναι μια καινοτόμος εταιρεία πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών που εστιάζει στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών στον τομέα της τεχνολογίας.

 

Vantage Towers. Η Vantage Towers είναι μια κορυφαία εταιρεία τηλεπικοινωνιακών πύργων στην Ευρώπη με περισσότερες από 84.000 τοποθεσίες σε δέκα χώρες, συνδέοντας ανθρώπους, επιχειρήσεις και συσκευές σε πόλεις και αγροτικές περιοχές.

 

VERTOYO. Eίναι μια εταιρεία ψηφιακής τεχνολογίας, που παρέχει αποτελεσματικές λύσεις λογισμικού για πάνω από 10 χρόνια.

 

YSOFT. Δραστηριοποιείται στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας και συγκεκριμένα στον τομέα της ανάπτυξης λογισμικού και υλοποίησης ολοκληρωμένων έργων πληροφορικής.

 

Τη μεγαλύτερη εθνική συμμετοχή συνδιοργανώνει για τη διεθνή έκθεση MWC24 Barcelona, η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece), σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Καινοτόμων Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ) και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

 

Εκτός από τις εταιρίες της ελληνικής αποστολής με το εθνικό περίπτερο υπάρχουν και αρκετές εταιρείες με αυτόνομη παρουσία συμπεριλαμβανομένων των Intracom Telecom, Huawei, Adaptit, OPTASIA αλλά και της COSMOTE μέσω του κεντρικού περιπτέρου της Deutche Telekom.