Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

Ξεκινάει σήμερα Τετάρτη 21/02 και ολοκληρώνεται την Παρασκευή (23 Φεβρουαρίου) η δημόσια προσφορά της Intralot για την έκδοση κοινού, έντοκου, ομολογιακού δανείου, συνολικού ποσού κατά κεφάλαιο 130 εκατ. ευρώ, διάρκειας 5 ετών. Χθες το πρωί ανακοινώθηκε και το εύρος της απόδοσης που κυμαίνεται μεταξύ 6% και 6,4%. Η ολοκλήρωση της ομολογιακής έκδοσης από την Intralot θα ενεργοποιήσει άμεσα και την εκταμίευση του «κλεισμένου» κοινοπρακτικού δανείου, ύψους 100 εκατ. ευρώ, από πέντε ελληνικές τράπεζες. Τα κεφάλαια που θα συγκεντρωθούν από τις δύο αυτές κινήσεις θα κατευθυνθούν στην πρόωρη αποπληρωμή του ευρωομολόγου, που έχει ανεξόφλητο υπόλοιπο 229,6 εκατ. ευρώ, επιτόκιο 5,25% και λήγει τον Σεπτέμβριο του 2024.

Χθες Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, η διοίκηση της εισηγμένης παρουσίασε τις προοπτικές του ομίλου. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι η εταιρεία έχει μειώσει σημαντικά τη μόχλευσή της. Επίσης, πρόσθεσε ότι έχει υπόλοιπο συμβάσεων ύψους 2 δισ. ευρώ έως και το 2033. Σύμφωνα με εκτιμήσεις για τη χρήση 2023, η Ιntralot σημείωσε ελεύθερες ταμειακές ροές ύψους 35-40 εκατ., ενώ ισχυρά θετικές ταμειακές ροές αναμένονται τουλάχιστον κατά την επόμενη διετία. Η χρηματοδότηση των καινούριων συμβάσεων που θα αναληφθούν προγραμματίζεται μέσω μοντέλου Project Finance.

Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης, Χρυσόστομος Σφάτος, έχει σημειωθεί ήδη σημαντικό ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές για την ομολογιακή έκδοση.

Επιπρόσθετα, ο όμιλος διεκδικεί έως έξι νέα συμβόλαια στις ΗΠΑ, στοχεύοντας πάντως σε 2, ενώ ποντάρει και στα VLTs, καθώς στις ΗΠΑ υπάρχουν 600.000 τέτοιες μηχανές που δεν είναι συνδεδεμένες σε σύστημα. Μεγάλο ενδιαφέρον η εταιρεία δείχνει για ένα συμβόλαιο στην Βραζιλία και ένα στην Αυστραλία.