Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Σκεπτικισμό φαίνεται ότι δημιουργεί, στο πλαίσιο των επιπτώσεων του κινήματος #metoo στον τομέα της αξιολόγησης επενδύσεων στις ΗΠΑ, σε κάποια ΜΜΕ τουλάχιστον, η πελατεία που φέρεται να έχει η Viva Wallet και Viva Payments με πλήθος συναλλαγών που σχετίζονται με τις παραγωγές Σειρηνάκη, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή ταινιών πορνό της εταιρείας Sirina Entertainment. Ο προβληματισμός που προβάλλεται από τα ξένα ΜΜΕ αποτελεί όπλο της JPMorgan στην παρούσα φάση, όπου έχουμε περάσει στο πλαίσιο υλοποίησης της συμφωνίας για είσοδο του διεθνούς γίγαντα των επενδύσεων στην ελληνική δυναμική εταιρεία πληρωμών που έχει λάβει και άδεια τράπεζας.

To καυτό θέμα της πελατείας αποτύπωσε αρχικά σε ρεπορτάζ για την κόντρα που υποβόσκει η διαδικτυακή εφημερίδα «the information» και πιο εμπλουτισμένο εμφανίστηκε στη New York Post με αιχμή το ροζ περιεχόμενο, σύμφωνα με το προφίλ του συγκεκριμένου μέσου.

 

πηγή: www.theinformation.com

Τα ρεπορτάζ των αμερικανών δημοσιογράφων εστιάζουν στις αντιδράσεις της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας JPMorgan για  την πελατεία  της Viva Wallet. Τα ανώτατα στελέχη της τράπεζας εμφανίζονται να θέλουν να απεμπλακούν από την πελατεία πορνό τις «Sirina» διότι θολώνει το προφίλ της τράπεζας, το οποίο λένε ότι είναι σαφές πως δεν κάνει τα πάντα για το κέρδος. Σημειώνεται ότι αντίστοιχες «φασαρίες» για άλλες επενδύσεις σε περιεχόμενο για ενηλίκους στην Αμερική έχουν γίνει αρκετές φορές το τελευταίο έτος στη Βόρεια Αμερική.

πηγή: nypost.com

Να σημειωθεί ότι όλα αυτά λαμβάνουν χώρα την ώρα που υλοποιείται μια συμφωνία που έκανε εντύπωση…. Η επένδυση της JPMorgan στην Viva Wallet έκανε αίσθηση στην εγχώρια επιχειρηματική κοινότητα καθώς η ελληνική εταιρεία αποτιμήθηκε στο 1,6 δισ.  ευρώ με  την αμερικανική τράπεζα να αποκτά το 49% των μετοχών της ελληνικής εταιρείας χρηματοοικονομικής τεχνολογίας. Στο μετοχικό  κεφάλαιο  της εταιρείας συμμετείχε και η κα Μαριάννα Λάτση. Ο γίγαντας της Wall Street απέκτησε μερίδιο 49% στη Viva Wallet πέρυσι στο πλαίσιο της φιλοδοξίας του διευθύνοντος συμβούλου Jamie Dimon να επεκτείνει το αποτύπωμα της εταιρείας στην Ευρώπη.

Η αναταραχή που έχει προκαλέσει η σχέση της Viva Wallet με τον Σειρηνάκη  δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος – και μάλλον ούτε ο κύριος – που αντιμετωπίζει η JPMorgan από τη συγκεκριμένη επένδυση. Η εταιρεία έχει διαμάχη με την τράπεζα και αναφορικά και με τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Viva. Ο Χάρης Καρώνης, ο διευθύνων σύμβουλος της Viva Wallet, αγνόησε πρόσφατα το αίτημα της JPMorgan να διορίσει δύο άτομα για να αντικαταστήσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που είχαν επιλεγεί από την τράπεζα και τα οποία παραιτήθηκαν πρόσφατα, σύμφωνα με την Information. Σε αυτή την κόντρα μάλλον πρέπει να βρούμε την αφορμή των δημοσιευμάτων και φυσικά την κατάλληλη χρήσης τους στις διαπραγματεύσεις, ως μέσο πίεσης.

Νίκος Θεοδωρόπουλος