Στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκού σταθμού, ισχύος 498kWp, επί εδάφους, σε πλαίσιο μηδενικής έγχυσης ηλεκτρικής ενέργειας (zero feed-in1), στις εγκαταστάσεις του East Campus του Pierce στα Σπάτα Αττικής, συμφώνησαν το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και η ESCO Partners.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ESCO Partners έλαβε μέρος σε διαγωνισμό για το έργο του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο απευθύνθηκε σε εταιρείες που μπορούσαν να προσφέρουν λύση behind the meter PPA2 και ανέλαβε την χρηματοδότηση, τη μελέτη εφαρμογής και την κατασκευή και πιστοποίηση του φωτοβολταϊκού σταθμού.

«Στο πλαίσιο της μακροχρόνιας σύμβασης ESCO που έχει συναφθεί, η εταιρεία αναλαμβάνει να παρέχει υπηρεσίες λειτουργίας και συντήρησης του φωτοβολταϊκού σταθμού. Μέσω αυτής της σύμβασης και της ολοκληρωμένης υπηρεσίας της ESCO Partners, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος εξασφαλίζει οφέλη στα λειτουργικά του έξοδα από τη μείωση του κόστους ηλεκτρικής ενέργειας και με εγγυημένη απόδοση» όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η σύμβαση των δύο εταιρειών προβλέπει ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο θα περιέλθει στην ιδιοκτησία του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος σε 15 χρόνια, το οποίο εναλλακτικά διατηρεί το δικαίωμα εξαγοράς του πάρκου έπειτα από τον έκτο χρόνο λειτουργίας του. Ο φωτοβολταϊκός σταθμός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία τον Απρίλιο του 2024 και να παράγει 800MWh ηλεκτρικής ενέργειας ανά έτος.