Με την τελετή βράβευσης ολοκληρώθηκε ο ετήσιος διαγωνισμός 3rd HDB Innovation Challenge #HDB4ElevateGreece που διοργάνωσε η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB σε αποκλειστική συνεργασία με το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο φετινός διαγωνισμός, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, αποσκοπούσε στη στήριξη της δημιουργικότητας και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας, συμβάλλοντας με καινοτόμες λύσεις στην αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, αλλά και της ερημοποίησης της ελληνικής υπαίθρου.

Στην κατηγορία «Ανάπτυξη εξελιγμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με στόχο την εκτίμηση του κινδύνου (risk factor) ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών σε κατοικίες και επιχειρήσεις ανά γεωγραφική περιοχή της χώρας μας» νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Probotek.

Στην κατηγορία «Ανάπτυξη εξελιγμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με στόχο τη χρηματοδότηση δράσεων για την αναγέννηση εγκαταλελειμμένων χωριών με ελάχιστους (λιγότερο από 50) ή καθόλου κατοίκους, αποσκοπώντας στη δημιουργία εργαλείου που θα βοηθήσει τις επενδυτικές αποφάσεις ως προς την επιλογή και ανάδειξη τοπικών κοινωνιών» νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Travelr.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Γεώργιος Ζαββός, σημείωσε: «Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι η τράπεζα που στηρίζει ανενδοίαστα με εξειδικευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία την καινοτόμο επιχειρηματικότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στην συγκυρία των μεγάλων μετασχηματισμών, η καινοτομία των νεοφυών επιχειρήσεων αποτελεί την κινητήριο δύναμη της παραγωγικής διαδικασίας. Αυτός είναι ο κεντρικός άξονας της στρατηγικής της HDB για την χρηματοδότηση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων απέναντι στην κλιματική αλλαγή. Στο πλαίσιο της υλοποίησης των κυβερνητικών πολιτικών για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής και την αναβάθμιση της Ελλάδας σε ενεργειακό κόμβο, ο διαγωνισμός αυτός, του οποίου τους νικητές επιβραβεύει η HDB, αποτελεί ακόμα μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας προς την επιτυχή υλοποίηση της πράσινης και βιώσιμης ανάπτυξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

O εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, Παντελής Τζωρτζάκης δήλωσε: «Όταν ξεκινήσαμε την πρωτοβουλία αυτή σε συνεργασία με το Elevate Greece είμασταν πεπεισμένοι για την ανταπόκριση των εταιριών του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων. Σήμερα και τρία χρόνια μετά αποδεικνύουμε εμπράκτως πως οι ελληνικές startup επιχειρήσεις ανταποκρίνονται στο κάλεσμα μας με τις εξαιρετικές ιδέες τους, με το διαγωνισμό να αποτελεί μια διέξοδο στις startups για να δημιουργήσουν αλλά και να επιχειρήσουν στη χώρα μας ώστε με την κατάλληλη στήριξη όπως αυτή που παρέχουμε στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και ενίσχυσης της οικονομίας της χώρας μας».

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας-HDB.