Πέντε περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί ως ευπρόσβλητες από τη νιτρορύπανση, έχουν επιλεγεί στη νέα δράση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, «Μείωση της ρύπανσης του νερού από γεωργική δραστηριότητα».

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις εξής περιοχές:

1. Θεσσαλικό Πεδίο

2. Περιοχή Αλμυρού Μαγνησίας

3. Πεδιάδα Ανατολικά & Δυτικά της λίμνης Βιστωνίδας

4. Περιοχή του Νότιου Τμήματος του ποταμού Έβρου

5. Περιοχή του Βόρειου Τμήματος του ποταμού Έβρου

Μέσα στο πρώτο τετράμηνο του νέου έτους θα γίνει έκδοση της πρόσκλησης. Οι όροι και οι προϋποθέσεις ένταξης των δικαιούχων περιγράφονται αναλυτικά στις ιστοσελίδες του ΥπΑΑΤ www.minagric.gr και του ΠΑΑ www.agrotikianaptixi.gr

«Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και η κυβέρνηση, εκφράζουν έμπρακτα τη στήριξή τους σε περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες, ενισχύοντας με κάθε τρόπο και αξιοποιώντας κάθε δυνατό μέσο και πόρο για την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα» τόνισε ο ΥπΑΑΤ, Λευτέρης Αυγενάκης και πρόσθεσε: «Παράλληλα, όμως, φροντίζουμε και για την προστασία του περιβάλλοντος, ενεργοποιώντας δράσεις όπως η 10. 1.04. που αποτελεί μια τονωτική «ένεση» για την αγροτική παραγωγή. Στόχος μας είναι η ανάταξη των συγκεκριμένων περιοχών και η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής να γίνει σωστά και σε ισορροπία με την προστασία του περιβάλλοντος».