Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολικά πέντε υποστηρικτικές γραμμές αστικής συγκοινωνίας για τη μείωση των επιπτώσεων που θα έχουν στους δρόμους της πόλης οι εργασίες κατασκευής της Υπερυψωμένης Ταχείας Λεωφόρου (Flyover) στη Θεσσαλονίκη, αποφάσισε να θέσει σε λειτουργία από την ερχόμενη Δευτέρα (16/10), το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ).

Οι πρώτες τρεις υποστηρικτικές γραμμές express, που θα ενισχυθούν με 16 λεωφορεία, θα τεθούν σε λειτουργία άμεσα, με την πρώτη στις 16/10 και τις επόμενες δύο έως και το τέλος της ίδιας εβδομάδας, ενώ σε αμέσως επόμενη φάση θα ακολουθήσουν άλλες δύο γραμμές, όπως διευκρίνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Γιάννης Τόσκας, εξαίροντας τον ρόλο των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης «που στηρίζει, για άλλη μια φορά, το έργο του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη».

Ειδικότερα, με βάση την απόφαση που ελήφθη, από τις 16/10 θα εκτελείται με ενισχυμένο στόλο η λεωφορειακής γραμμή Νο 45: «Τερματικός Σταθμός Κ.Τ.Ε.Λ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ – Κ.Τ.Ε.Λ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΚΟΣΜΟΣ». Σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ, θα διατηρηθεί η υφιστάμενη διαδρομή της λεωφορειακής γραμμής Νο 45 (express), με εφαρμογή του προγράμματος Ιουνίου/Σεπτεμβρίου και «αύξηση του έργου κατά 32 συνολικά δρομολόγια», σημειώνεται χαρακτηριστικά. Υπενθυμίζεται ότι την γραμμή 45 εκτελεί ήδη η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Οι άλλες δύο υποστηρικτικές γραμμές express που θα τεθούν σε λειτουργία από το τέλος της επόμενης εβδομάδας είναι η EXPRESS 1: «Τερματικός Σταθμός ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-Ανατολικός Σταθμός περιοχής ΙΚΕΑ» (express) και η EXPRESS 2: «Τερματικός Σταθμός ΕΥΟΣΜΟΥ – ΒΟΥΛΓΑΡΗ».

Η Express 1, σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ θα ενώνει τον Ανατολικό Τερματικό Σταθμό ΙΚΕΑ με αυτόν στο ΚΤΕΛ Μακεδονία, διαμέσου της οδού Τσιμισκή (κέντρο πόλης) και του εμπορικού κέντρου στην δυτική είσοδο της πόλης (One Salonica).

Η Express 2 θα διασχίζει κρίσιμες περιοχές της πόλης, με αφετηρία από τον Εύοσμο και τερματισμό στην ανατολική Θεσσαλονίκη την Βούλγαρη. Σύμφωνα με τον ΟΣΕΘ, η συγκεκριμένη γραμμή θα εξυπηρετεί ένα σημαντικό τμήμα των δυτικών συνοικιών, διερχόμενο από το κέντρο της πόλης και εκτιμάται ότι η λειτουργία της θα ελαφρύνει τις ανάγκες για χρήση του ιδιωτικής χρήσης οχήματος από πληθυσμιακά κορεσμένες ζώνες.

Στο μεταξύ, όπως διευκρινίζει στην ανακοίνωσή του ο οργανισμός, «οι λεωφορειακές γραμμές δύο και τρία θα λειτουργούν για συγκεκριμένες στάσεις κατά τις ώρες αιχμής της ημέρας 7:00 – 17:00, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και τα ακριβή χαρακτηριστικά κάθε γραμμής (δρομολόγια, ωράρια) θα ανακοινωθούν άμεσα. Για τις γραμμές θα χρησιμοποιηθούν περίπου 16 λεωφορεία».

Πηγή Εικόνας: ΟΣΕΘ / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Εικόνας: ΟΣΕΘ / ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή Εικόνας: ΟΣΕΘ / ΑΠΕ-ΜΠΕ