Στην 4η θέση τοποθετούν οι καταναλωτές το στραγγιστό γιαούρτι της Δωδώνης με το συνολικό της μερίδιο να διαμορφώνεται στο 8%. Η  διοίκηση της εταιρείας σε ειδική εκδήλωση παρουσίασε το στραγγιστό γιαούρτι με νέες συνταγές δημιουργώντας  νέα προϊόντα. Το Νέο Γιαούρτι ΔΩΔΏΝΗ Στραγγιστό έρχεται σε τρεις μοναδικές εκδοχές: Πλήρες με 8% λιπαρά από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, με 2% λιπαρά και με 0% λιπαρά.

Ο κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, CEO της Εταιρείας: «Δίνοντας έμφαση στις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή, στη ΔΩΔΩΝΗ αναπτύσσεται συνεχώς καινοτόμα προϊόντα και εισερχόμαστε σε νέες κατηγορίες για να προσφέρουμε ακόμη περισσότερες επιλογές στους Έλληνες και διεθνείς καταναλωτές. Η «Νέα Συνταγή, Νέα Εποχή» για το στραγγιστό μας γιαούρτι, αντικατοπτρίζει τη δέσμευσή μας στην καινοτομία και την αδιάκοπη επιδίωξη μας να παράγουμε γαλακτοκομικά προϊόντα εξαίρετης ποιότητας και γεύσης.

Στην εορταστική εκδήλωση παρουσίασης των προϊόντων έδωσε το παρόν ο εκπρόσωπος του CVC Νίκος Σερέτης όπως και ο διευθύνων, σύμβουλος της Δέλτα κ Τσόλκας κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των δημοσιογράφων, καθώς το αμερικανικό Fund CVC συμμετέχει και στις δύο εταιρείες, με το σενάριο για συγχώνευση να πέφτει στο τραπέζι με τη μορφή ερώτησης – αλλά απάντηση δεν δόθηκε.

Ο κ. Σερέτης έδωσε να καταλάβουμε ότι η αναζήτηση ευκαιριών στην  εγχώρια  αγορά συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία χωρίς,  να τίθεται θέμα χρημάτων για μία εξαγορά. Δεν δίστασε να αναφέρει ότι οι επενδύσεις πρέπει να αποδίδουν με διψήφιο ποσοστό φθάνοντας το 20% το οποίο σε πλήρη ωριμότητα και θετικού κλίματος μπορεί να αναζητηθεί κάτι παραπάνω.

Το θέμα που συζητήθηκε ήταν η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης που κάλεσε τη βιομηχανία τροφίμων να διαμορφώσει προϊόντα  με σήμανση μειωμένης τιμής στα επίπεδα του5% με καταληκτική ημερομηνία  30η Νοεμβρίου.

Ο κ. Παναγιωτάκης της «Δωδώνης» και ο κ Τσόλκας της «ΔΕΛΤΑ» δεν έδειξαν ενθουσιασμό με την πρόταση του υπουργείου, σημειώνοντας ότι θα ακολουθήσουν αλλά  η σήμανση του μείωσης του 5% δεν είναι εύκολη υπόθεση

Η περσινή χρονιά δεν ευνόησε τη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη παρότι αυξήθηκε ο τζίρος  στα 150 εκατ. ευρώ ωστόσο εμφάνισε ζημιές. Το ζημιογόνο αποτέλεσμα ύψους 4,5 εκατ. ευρώ για τον όμιλο ήταν αποτέλεσμα των ιστορικά υψηλών τιμών στο γάλα και στο ενεργειακό κόστος αλλά και στο χρηματοπιστωτικό κόστος.

Στη φετινή χρήση θα γυρίσει σε θετικό πρόσημο με την πορεία μέχρι σήμερα να δείχνει ότι θα είναι μια καλή χρονιά. Οι πωλήσεις κινούνται ανοδικά και σε αξία και σε όγκο ενώ τα λειτουργικά κόστη είναι χαμηλότερα κατά 20% γεγονός που θα αποτυπωθεί στο τελικό αποτέλεσμα.

Νίκος Θεοδωρόπουλος