Όσοι γεωργοί κατέχουν οριστικά δικαιώματα Βασικής Εισοδηματικής Στήριξης το έτος 2023, θα μπορούν να μεταβιβάσουν το σύνολο ή μέρος των δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης για το έτος 2023, σύμφωνα με εγκύκλιο που δημοσίευσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ στη Διαύγεια.

Η περίοδος υποβολής της αίτησης μεταβίβασης δικαιωμάτων της Βασικής Ενίσχυσης για το έτος 2023 έχει οριστεί από τις 10 Σεπτεμβρίου έως και τις 10 Οκτωβρίου.

Για να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των δικαιωμάτων της Βασικής Ενίσχυσης ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλει στον ΟΠΕΚΕΠΕ την αίτηση μεταβίβασης των δικαιωμάτων, καθώς ο οργανισμός έχει οριστεί αρμόδιος φορέας υποβολής και εξέτασης των αιτήσεων μεταβίβασης.

Τέλος, όπως σημειώνει, «gια το έτος 2023 δεν γίνονται δεκτές μεταβιβάσεις δικαιωμάτων που αποκτήθηκαν από το Εθνικό Απόθεμα έτους 2022, εκτός περιπτώσεων που αναφέρονται στην υπ αριθμ. 1930/81861/22-7-2015 ΥΑ , με εξαίρεση τις περιπτώσεις θανάτου ή ασθένειας (αποδεικνυόμενης από ιατρικά στοιχεία) που απαγορεύει επί μακρόν την άσκηση γεωργικής δραστηριότητας του δικαιούχου και η οποία προέκυψε μετά από την αίτηση χορήγησης δικαιωμάτων βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεμα έτους 2022».