Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στη Μελία Αλεξανδρούπολης.
Συνολικά επιχειρούν 176 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας, κινητοποιήθηκαν επτά αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα εκ των οποίων ένα έχει ρόλο συντονιστικό.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, δυνάμεις της ΕΛΑΣ, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και των ΟΤΑ.
Ένας πυροσβέστης χρειάστηκε να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο, χωρίς, ευτυχώς η κατάσταση της υγείας του να εμπνέει ανησυχία. Έχουν καεί σπίτια στα χωριά Αετοχώρι και Πεύκα, καθώς και η εκκλησία Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στο Αετοχώρι.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ανακοίνωσε ότι  ότι, στην Εγνατία Οδό Κήπων – Αλεξανδρούπολης από το ύψος του κόμβου Αρδανίου έως το ύψος του κόμβου Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Αλεξανδρούπολης αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, στην επιχείρηση πυρόσβεσης  την πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης συνδράμουν από πλευράς Ενόπλων Δυνάμεων:
– 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη CL-415,
– 1 PZL,
– 2 ομάδες των 20 ατόμων του σχεδίου ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ,
– 2 ομάδες των 10 ατόμων του σχεδίου ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ,
–  προωθητές γαιών για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών,
–  υδροφόρα οχήματα,
–  βυτιοφόρα οχήματα και
–  οχήματα γενικής χρήσεως.