Με ταχείς ρυθμούς εξελίσσεται η προετοιμασία της συμμετοχής της Βουλγαρίας ως τιμώμενης χώρας στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), η οποία βρέθηκε στο επίκεντρο διαδοχικών συναντήσεων, που είχε στη Σόφια η διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo AE με τον Πρόεδρο της χώρας, Ρούμεν Ράντεφ (Rumen Radev), την αναπληρώτρια πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών, Μαρίγια Γκαμπριέλ (Mariya Gabriel) και τον υπουργό Οικονομίας και Βιομηχανίας, Μπόγκταν Μπογκτάνοφ (Bogdan Bogdanov). Στην 87η ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθεί στις 7-19 Σεπτεμβρίου, θα παρουσιαστούν τομείς της βουλγαρικής οικονομίας όπως η τεχνολογία, η ενέργεια, ο τουρισμός και το περιβάλλον, η αυτοκινητοβιομηχανία και τα logistics, η εκπαίδευση, οι δημόσιες υποδομές και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας, ΔΕΘ-Helexpo AE, η βουλγαρική συμμετοχή θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις και μάλιστα στο επίπεδο της ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών θα διοργανωθεί ελληνοβουλγαρικό επιχειρηματικό φόρουμ με κύριες θεματικές την ψηφιακή συνδεσιμότητα και τα κοινά project σε τουρισμό, υποδομές, ναυτιλία και ενέργεια.

Πέραν των προαναφερόμενων συναντήσεων, ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ, Τάσος Τζήκας και Δρ. Κυριάκος Ποζρικίδης αντίστοιχα, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής και η υπεύθυνη για τη συμμετοχή της τιμώμενης χώρας από την ελληνική πλευρά, Κατερίνα Τραπτσιώνη, συναντήθηκαν ακόμα με τον γραμματέα Οικονομικών της Προεδρίας της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας, Χρίστο Αλεξίεφ (Hristo Alexiev), τον διευθύνοντα σύμβουλο της INTEREXPO, Ιβάν Ιβαήλοφ (Ivan Ivaylov) και με την εκπρόσωπο της βουλγαρικής Εθνικής Τηλεόρασης (BNT), Αντελίνα Στοΐτσεβα (Adelina Stoicheva).

Στις συναντήσεις συμμετείχαν ακόμη ο πρέσβης της Ελλάδος στη Βουλγαρία, Μάριος Λυμπερόπουλος και ο διευθυντής ε.τ. της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Γεώργιος Κρεμλής, σύμβουλος Κυκλικής Οικονομίας & Νησιωτικότητας και πρόεδρος της Σύμβασης Espoo και του πρωτοκόλλου SEA. Σύμφωνα με τη ΔΕΘ-Helexpo ΑΕ, θα πραγματοποιηθεί εκτεταμένη προβολή της διοργάνωσης της 87ης ΔΕΘ και της συμμετοχής της Βουλγαρίας από εθνικά τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα της γειτονικής χώρας, σε συνεργασία και με το δίκτυο συνεργατών της ΔΕΘ-HELEXPO στα Βαλκάνια.