Στρατηγική της Lamda Development είναι η ανάδειξη της θυγατρικής της Lamda Marinas σε ηγέτιδα του κλάδου, επισήμανε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου, με αφορμή την ανακοίνωση της επιλογής από τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την υπο-παραχώρηση, για 40 έτη, του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της μαρίνας μεγάλων σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα στην Lamda Marinas.


Όπως ανέφερε ο κ. Αθανασίου, η Lamda Development ενισχύει τον ηγετικό της ρόλο στο κλάδο των μαρίνων με την κατασκευή, λειτουργία, διαχείριση και εκμετάλλευση της μαρίνας Κέρκυρας. Πλέον η LAMDA αποκτά την τρίτη μαρίνα στην Ελλάδα, στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του Ιονίου πελάγους.

H θυγατρική εταιρεία LAMDA Marinas Investment SMSA μέλος του ομίλου LAMDA Development, επιλέχθηκε από τον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την υπο-παραχώρηση, για 40 έτη, του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της μαρίνας μεγάλων σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα. Το συνολικό τίμημα που θα καταβληθεί στο ΤΑΙΠΕΔ για την 40ετή περίοδο θα ξεπεράσει τα 89 εκατ. Ευρώ.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή υψηλών προδιαγραφών μαρίνας 98 θέσεων, με χωρητικότητα σκαφών μήκους από 30 έως 140 μέτρα και χερσαίες αναπτύξεις επιφάνειας έως 7.800τμ, με χρήσεις εμπορικών καταστημάτων, εστίασης, ξενοδοχείων και γραφείων. Η χερσαία ζώνη περιλαμβάνει, επίσης, εκτεταμένους χώρους πρασίνου και πεζοδρόμων, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους στάθμευσης. Το οριστικό master plan του έργου θα ολοκληρωθεί κατά τη φάση σχεδιασμού και θα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της αγοράς. Η επένδυση για την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.