«Με την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης ανοίγει ένας νέος κύκλος αισιοδοξίας που προϋποθέτει, όμως, σκληρή δουλειά και προσήλωση σε στόχους, παραγωγικούς και κοινωνικούς».

Αυτό σημειώνει η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) σε ανακοίνωσή της με αφορμή την ορκωμοσία της κυβέρνησης και προσθέτει ότι «είναι μια καινούργια αφετηρία για σημαντικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που μπορούν, υπό προϋποθέσεις, να σχεδιαστούν επιτυχώς και να υλοποιηθούν στη νέα τετραετία».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η ΚΕΕΕ, δηλώνει ότι, «εκφράζοντας τη συνισταμένη τής κοινωνικής συνείδησης των επιχειρήσεων-μελών της, μέσω του επιμελητηριακού θεσμού, τον οποίον εκπροσωπεί στο ανώτατο επίπεδο, ο πρόεδρός της Γιάννης Μασούτης αναμένει επίσπευση μέτρων για την ανάπτυξη της χώρας και φορολογική σταθερότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, υπογραμμίζει ότι επαναφέρει, ήδη από την αρχή της νέας τετραετίας, τη σταθερή θέση και προσήλωσή της για ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πολιτικής που θα προστατεύει το περιβάλλον και τον φυσικό χώρο, στο πλαίσιο εφαρμογής μίας στοχευμένης και ταυτόχρονα αποφασισμένης πολιτικής για την ορθολογική χωροταξία, με εστίαση στην οργανωμένη χωροθέτηση των επιχειρήσεων. Μιας πολιτικής που προωθεί την ευνομία στο περιβάλλον και προστατεύει την επιχειρηματικότητα, διασφαλίζοντας συνθήκες αποτελεσματικής λειτουργίας και οικονομιών κλίμακας, για τις επιχειρήσεις.

Επιχειρηματικά πάρκα

Ειδικά για τα επιχειρηματικά πάρκα σημειώνει ότι είναι ένα θέμα με το οποίο ασχολείται η Κεντρική Ένωση για περισσότερα από 15 χρόνια και «επιμένει σταθερά στη γραμμή της οργανωμένης χωροθέτησης των Επιχειρηματικών Πάρκων και θεωρεί ότι η νέα κυβερνητική περίοδος θα πρέπει να είναι περίοδος δημιουργίας τομών και σε αυτό το πεδίο. Τομών στο σχεδιασμό της γης, στα οικονομικά προγράμματα συγχρηματοδότησης, στη νομοθεσία για τα Επιχειρηματικά Πάρκα και την οργανωμένη δόμηση των επαγγελματικών εγκαταστάσεων γενικότερα. Τομών με όραμα αλλά και με σχέδιο και με αποφασιστικότητα υλοποίησης».

Μάλιστα, ειδικά γι’ αυτό το θέμα ετοιμάζεται και θα κατατεθεί στα συναρμόδια υπουργεία, τις αμέσως προσεχείς ημέρες, αναλυτικό πλαίσιο θέσεων νομοθετικών και οργανωτικών πρωτοβουλιών για την βελτίωση του θεσμικού περιβάλλοντος ανάπτυξης των Επιχειρηματικών Πάρκων.

«Το εν λόγω πλαίσιο θα υποβληθεί στους αρμόδιους υπουργούς προς συζήτηση, αξιολόγηση και ψήφιση, στο πλαίσιο του Προγράμματος των 100 ημερών» καταλήγει η ανακοίνωση της ΚΕΕΕ.