Τις προοπτικές παρεμβάσεων νομοθετικών, λειτουργικών, και άλλων προκειμένου να στηριχθεί περαιτέρω ο ελληνικός τουρισμός συζήτησε σήμερα η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε σύσκεψη που είχε στο γραφείο της, με το προεδρείο και τα μέλη της εισηγητικής επιτροπής του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων-ΣΕΤΕ, και με την συμμετοχή της υφυπουργού Έλενα Ράπτη.

 

Στη συνάντηση καταγράφηκαν, επίσης, νέες αγορές στόχευσης, θέματα ανταγωνισμού, υποδομών, και ειδικών μορφών τουρισμού.

 

Επισημάνθηκε ότι για το 2023 τα μηνύματα είναι θετικά και τα στοιχεία δείχνουν ότι το έτος θα κλείσει με ανοδικά αποτελέσματα σε αφίξεις και έσοδα.

 

Προσδιορίστηκε ότι το τρίπτυχο επενδύσεις- υποδομές-προορισμοί αποτελεί βάση των επόμενων κινήσεων που θα γίνουν από όλους τους εμπλεκόμενους με τον τουρισμό φορείς και φυσικά το Υπουργείο Τουρισμού.

 

Η υπουργός κατέγραψε τα όσα από τον ΣΕΤΕ επισημάνθηκαν και δήλωσε την πρόθεση του Υπουργείου να επεκταθεί περαιτέρω η τουριστική περίοδος και να υπάρξει ενίσχυση της περιφερειακής ανάπτυξης και όλων των προορισμών.

 

Η κυρία Κεφαλογιάννη σημείωσε ιδιαίτερα την ανάγκη ανάπτυξης με όρους βιωσιμότητας και αειφορίας του ελληνικού τουρισμού.

 

Από την πλευρά του ΣΕΤΕ τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος κ. Ι. Παράσχης, και ακολούθως οι Γρ. Τάσσιος, Γ. Βερνίκος, Λ. Τσιλίδης, Μαν. Γιαννούλης, Μ. Γάτσου, Αλ. Θάνος, Π. Τοκούζης, Αχ. Κωνσταντακόπουλος, Αγ. Σμπώκου, Καλ. Καλλίνικος, Ευ. Βασιλάκης.

 

Εξάλλου, η υπουργός Τουρισμού στο πλαίσιο των συναντήσεων με φορείς του Τουρισμού, πραγματοποίησε χθες και σύσκεψη με τους εκπροσώπους του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουρισμού.