Ως το καλύτερο αεροδρόμιο στην ανταγωνιστική κατηγορία των 25-40 εκατομμυρίων επιβατών, βραβεύτηκε ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο MNAC – Εθνικό Μουσείο της Καταλονίας στην Ισπανία.

Τα ετήσια Βραβεία Καλύτερων Αεροδρομίων, από το Διεθνές Συμβούλιο Αεροδρομίων Ευρώπης ACI Europe αναγνωρίζει την αριστεία, τα επιτεύγματα και την ηγετική ικανότητα, με κριτήριο μια σειρά αεροδρομιακών δραστηριοτήτων για αεροδρόμια όλων των μεγεθών. Κοιτάζοντας προς το μέλλον στη μετα-πανδημική εποχή, τα φετινά βραβεία έδωσαν έμφαση σε βασικά θέματα όπως η βιωσιμότητα, η καινοτομία, η λειτουργική αποτελεσματικότητα και η ανθεκτικότητα.

Τα αεροδρόμια που βραβεύτηκαν, αξιολογήθηκαν από ομάδα εμπειρογνωμόνων που αποτελείται από εκπροσώπους της Aviation Advocacy, ECAC, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Flight Global, της International Airport Review, του Διεθνούς Φόρουμ Μεταφορών και της κοινοπραξίας SESAR 3.

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, έλαβε εξαιρετικούς επαίνους από τους κριτές για την εστίασή του στην επιχειρησιακή ανθεκτικότητα και για την τολμηρή εταιρική στρατηγική βιωσιμότητας που υλοποίησε.

Με την φιλοδοξία του για Net Zero CO2 ως το 2025, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ξεχώρισε για την καινοτόμο στρατηγική του «ROUTE 2025», η οποία στοχεύει στην παραγωγή ενέργειας εντός του αεροδρομίου. χρησιμοποιώντας φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις για την κάλυψη του 100% των αναγκών του σε ηλεκτρική ενέργεια.

Στην ίδια κατηγορία έλαβαν επίσης επαίνους τα αεροδρόμια των Βρυξελλών και του Όσλο.