Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δημότες ρωτήθηκαν στον δήμο Κηφισιάς και οι ειδικοί σχεδίασαν την ανάπλαση με γνώμονα τις απαντήσεις τους. Οι εργασίες για την ανάπλαση στο κέντρο της πόλης και συγκεκριμένα κοντά στην Παναγίτσα, ξεκίνησαν μετά την ολοκλήρωση του συμμετοχικού σχεδιασμού αστικής ανάπλασης. Όπως τονίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ήταν μια διαδικασία, όπου οι κάτοικοι απάντησαν σε ερωτηματολόγια για το πώς επιθυμούν να διαμορφωθούν οι κοινόχρηστοι χώροι της πόλης και στη συνέχεια εξειδικευμένοι μηχανικοί ανέλαβαν τη σχετική μελέτη.
Η ανάπλαση στο κέντρο της Κηφισιάς αποτελεί μέρος μια σειράς αναπλάσεων που πραγματοποιούνται στον Δήμο. Ήδη ολοκληρώθηκε η ανάπλαση στην περιοχή Γράμμου Φοίνικα Αδαμών και στην πλατεία Κώστα Στεφανή στη Νέα Ερυθραία, ενώ συνεχίζονται τα έργα στην πλατεία Αδαμών και στην πλατεία Μικράς Ασίας της Νέας Ερυθραίας. Τέλος, ολοκληρώνεται και ο σχεδιασμός για την ανάπλαση στην πλατεία Αγαπητού της Εκάλης.
«Ο σχεδιασμός της ανάπλασης ξεκίνησε το 2018. Τότε έγινε ο πρώτος στην Ελλάδα συμμετοχικός σχεδιασμός αστικής ανάπλασης, όπου πολίτες και φορείς της πόλης απάντησαν σε ερωτηματολόγιο για το πώς θέλουν τους κοινόχρηστους χώρους στην πόλη μας. Στη συνέχεια εξειδικευμένοι μηχανικοί προχώρησαν στην μελέτη της ανάπλασης, σύμφωνα με τις επιλογές του συμμετοχικού σχεδιασμού», ανέφερε μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Υποδομών και Τεχνικής Υπηρεσίας Σταύρος Ζαπάντης και πρόσθεσε: «Δυστυχώς χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες, όπως άδειες, εγκρίσεις, διαγωνιστικές διαδικασίες κ.α., ώστε να ξεκινήσει το έργο. Ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο Γιώργο Θωμάκο για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του».
Ο κ. Ζαπάντης κατέληξε λέγοντας: «Εύχομαι την ανάπλαση να την αγαπήσουν οι Κηφισιώτες και οι επισκέπτες της πόλης μας και οι χώροι της παρέμβασης να γίνουν σημείο αναφοράς, συνάντησης και αναψυχής».