Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Περιφέρεια Κρήτης διοργανώνει workshops για την υποστήριξη και ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων, στα Χανιά την Τρίτη 27 Ιουνίου 2023, 12.00-14.30, ΚΑΜ- Μεγάλο Αρσενάλι και στο Ηράκλειο την Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2023, 12.00-14.30, H2BHUB.

Στα workshops θα συζητηθούν οι ανάγκες για την ίδρυση και ανάπτυξη νέων καινοτόμων επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Κρήτης. Σκοπός είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών, η διάγνωση των αναγκών και η υποβολή προτάσεων για τη διαμόρφωση των χαρακτηριστικών της σχετικής προκήρυξης. Η δράση υλοποιείται από το Παρατηρητήριο Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Περιφερειακής Οικονομίας & Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι ενδιαφερόμενοι, νέοι επιχειρηματίες, φοιτητές, ερευνητές και απλοί πολίτες που επιθυμούν να δημιουργήσουν νέα επιχειρηματική πρωτοβουλία, καλούνται να συμμετέχουν στην διαβούλευση.

Στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης 2021-2027 έχει υιοθετηθεί ο ειδικός στόχος «Ανάπτυξη και ενίσχυση των ικανοτήτων έρευνας και καινοτομίας και αξιοποίηση των προηγμένων τεχνολογιών» που αντιμετωπίζει τις ανάγκες: (α) ενδυνάμωσης του οικοσυστήματος καινοτομίας της Κρήτης μέσω της ενίσχυσης των δεσμών έρευνας- επιχειρηματικότητας, (β) ενίσχυσης της δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων προς την καινοτομία με αύξηση των ιδιωτικών δαπανών Ε&Α και (γ) ανάσχεσης του «brain drain». Εντός του 2023 αναμένεται να προκηρυχθεί σχετική δράση που αφορά την ενίσχυση της εκκόλαψης επιχειρήσεων, υποστήριξη τεχνοβλαστών και παράγωγων επιχειρήσεων και νεοσύστατων επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 3.000.000 ευρώ. Η δράση επιδιώκει να ενισχύσει τα πρώτα στάδια ανάπτυξης και λειτουργίας καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών λαμβάνοντας υπόψη τη βιωσιμότητα και τις προοπτικές τους. Η ενίσχυση των νέων καινοτόμων επιχειρήσεων αναμένεται να δημιουργήσει σταδιακά δυναμικές επιχειρηματικές μονάδες με υψηλό επίπεδο καινοτομίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα και τη διαδικασία διαβούλευσης στη διαδικτυακή Πύλη του Παρατηρητηρίου Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας: https://ibo.crete.gov.gr/syzitame-gia-tin-ypostirixi-neon-kainotomon-epicheiriseon-workshops-se-chania/