

Συνέδριο για τη 10η Επέτειο της Πρωτοβουλίας «Belt and Road» (BRI) και των σχέσεων Ελλάδας και Κίνας, συνδιοργανώνουν το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών (IES, CASS) την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, στην Ιστορική Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη.
Θέμα του συνεδρίου, όπως αναφέρει ανακοίνωση, είναι η κοινή οικοδόμηση του «Belt and Road», η οικονομική συνεργασία, οι ανταλλαγές μεταξύ Κίνας και Ελλάδας και οι προοπτικές πολιτιστικής συνεργασίας. Μετά τις κεντρικές ομιλίες, θα ακολουθήσουν τέσσερα πάνελ τα οποία θα αφορούν στα εξής:
– Η αρχαία φιλοσοφία και η επιρροή της, ακόμη και σήμερα, στον δυτικό και ανατολικό τρόπο σκέψης και στάσης.
– Μια μελέτη περίπτωσης: Πώς γεννήθηκε η ιδέα της ίδρυσης ενός μουσείου εναλίων αρχαιοτήτων στον Πειραιά, τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα και η μελλοντική πορεία.
– Η πρόοδος της συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιστημονικών ιδρυμάτων και πώς η Ελλάδα μπορεί να γίνει προορισμός για Κινέζους ιδιώτες και εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν επιχειρηματικά στην Ευρώπη.
– Συζήτηση και αξιολόγηση των τελευταίων δέκα ετών καθώς και το μέλλον της BRI στον τομέα της εκπαίδευσης και του πολιτισμού.
Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου.














