«Έπειτα από τις εκλογές της 21ης Μαΐου που ο ελληνικός λαός αποφάσισε να μην έχουμε τις ανατροπές και τις εντάσεις, που βιώσαμε στις αναμετρήσεις της μνημονικής περιόδου, απομένουν οι νέες εκλογές για να επιβεβαιώσουν το θετικό κλίμα στην οικονομία. Η λαϊκή βούληση είπε όχι στις όποιες περιπέτειες».


Αυτό ανέφερε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος Γιάννης Μασούτης στην συνεδρίαση της διοικητικής επιτροπής της ένωσης στην Ζάκυνθο.

Ο ίδιος τόνισε ότι: «αναμένεται, όταν ολοκληρωθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες, να επανέλθουμε στην νέα τετραετία διακυβέρνησης της χώρας και σε ένα περιβάλλον που θα μας εμπνέει ασφάλεια και εμπιστοσύνη, να φέρουμε και πάλι όπως ήδη κάνουμε, τους στόχους του επιχειρείν στους νέους υπουργούς, να κάνουμε σχέδια για το μέλλον  και να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα, όπως είναι η γεωπολιτική της θέση, το καλό κλίμα, το ανθρώπινο δυναμικό, αλλά και ένα περιβάλλον πιο φιλικό προς την επιχειρηματικότητα. Πάνω από όλα, να εκμεταλλευτούμε την σταθερότητα , την ηρεμία και το θετικό κλίμα που έρχεται, ώστε εμείς οι Έλληνες επιχειρηματίες να κάνουμε αυτό που ξέρουμε να κάνουμε μοναδικά σε αυτόν τον τόπο. Να επιχειρούμε …».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στην πρώτη συνεδρίαση – μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου – συζητήθηκαν οι συνθήκες, όπως διαμορφώνονται για την επιμελητηριακή κοινότητα καθώς και τα περαιτέρω βήματα ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας γενικά, αλλά και των νησιών μας ειδικότερα.

Οι εργασίες της διευρυμένης συνεδρίασης ξεκίνησαν με τις εισαγωγικές τοποθετήσεις των προέδρων της ΚΕΕΕ, Γιάννη Μασούτη, και του Επιμελητηρίου Ζακύνθου, Φώτη Κόττη, με θέμα το νησιωτικό επιχειρείν και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες. Το παρών έδωσαν ο βουλευτής Ζακύνθου, Διονύσης Ακτύπης, και ο αντιπεριφερειαρχής Επιχειρηματικότητας, Γεώργιος Στασινόπουλος. Ο κ. Ακτύπης αναφέρθηκε στη φυσική ομορφιά και τον πολιτισμό της Ζακύνθου αλλά και τις προκλήσεις και τις ανάγκες τις οποίες αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. «Η αειφόρος ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων απαιτεί τη συνεργασία μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και την κατάρτιση των νέων και την αξιοποίηση νέων εργαλείων στην εκπαίδευσή τους».  Και από την πλευρά του, ο κ. Στασινόπουλος, αναφέρθηκε στη σύζευξη εκπαίδευσης και επιχειρήσεων για να διαμορφωθεί ένα θετικό οικονομικό κλίμα. «Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και των Επιμελητηρίων υφίσταται και θα ενισχυθεί περισσότερο, με πρωτοβουλίες και μέτρα που προωθούν την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και την αειφόρο ανάπτυξη».

Ο κ. Κόττης, αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό και την ανάγκη αξιοποίησης της τεχνολογίας ώστε να παραμείνουν οι επιχειρήσεις ανταγωνιστικές. «Ο ρόλος των επιμελητηρίων είναι να πείσουμε όλους για την ανάγκη αξιοποίησης της τεχνολογίας και να έχουμε μία διάχυση της χρήσης  των ψηφιακών μέσων στους επιχειρηματίες».