Πηγή Εικόνας: απε - μπε

Το ΤΑΙΠΕΔ, εταιρεία μέλος του Υπερταμείου, ανακοινώνει ότι την Παρασκευή, 26 Μαΐου 2023, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 13:00 και 15:00 το 1ο διαδικτυακό σεμινάριο του MENA Maritime Accelerator που αφορά στη θεματική ενότητα «Γαλάζια Ανάπτυξη, Αειφόρος Ναυτιλία & Λιμάνια», με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών. Μεταξύ αυτών είναι η Καθηγήτρια Βασιλική Τσουκαλά (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Τομέας Υδατικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Διευθύντρια Εργαστηρίου Λιμενικών Εργων) που θα μιλήσει για επαρκείς, ασφαλείς, προσβάσιμους και καλά συντηρημένους λιμένες και ο Καθηγητής Χαρίλαος Ψαραύτης (Τμήμα Τεχνολογίας, Διοίκησης και Οικονομίας, Λειτουργιών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Δανίας), ο οποίος θα παρουσιάσει τρόπους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στη ναυτιλία καθώς και δράσεις στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ) και την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Το εν λόγω σεμινάριο είναι το πρώτο από μια σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων που έχει σχεδιάσει το ΤΑΙΠΕΔ σε συνεργασία με το ΕΚ ΑΘΗΝΑ και το δίκτυο του MENA Maritime Accelerator, τα οποία απευθύνονται στο διοικητικό και επιχειρησιακό προσωπικό των λιμενικών υποδομών της χώρας. Οι θεματικές ενότητες των σεμιναρίων αναδείχθηκαν από πλήθος Οργανισμών Λιμένων, Δημοτικών Λιμενικών Ταμείων και μαρινών σε σχετική έρευνα που προηγήθηκε του εισαγωγικού εργαστηρίου του MENA MARITIME ACCELΕRATOR στις 7 Απριλίου 2023. 

Στόχος του εργαστηρίου ήταν να εισάγει τους συμμετέχοντες στις Χρηματο-οικονονομικές, Κοινωνικές και Περιβαλλοντικές πτυχές της Αειφορίας, να τους παροτρύνει να υιοθετήσουν και μοιραστούν καλές πρακτικές, να συζητήσουν για τις ανάγκες και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι λιμενικές υποδομές, καθώς και να σχεδιάσουν από κοινού τις θεματικές ενότητες των επικείμενων σεμιναρίων.

Το σεμινάριο θα είναι πλήρως διαδραστικό, δεδομένου ότι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να απευθύνουν ερωτήσεις στους εισηγητές και να υποβάλλουν σχόλια.  

Πληροφορίες για συμμετοχή: Μαρία Χρησταντώνη, Υπεύθυνη Αειφορίας, Τηλέφωνο: +30 6940826326, Email: mchristantoni@hraf.gr