Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εφιαλτικές μνήμες, της περιόδου 2016-2019, ξύπνησε από χθες το βράδυ ο υποψήφιος βουλευτής και πρώην υπουργός, αρμόδιος για το Ασφαλιστικό τότε, Γιώργος Κατρούγκαλος, στους αυταπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας.


Συγκεκριμένα, μιλώντας σε τηλεοπτικό πάνελ του Blue Sky (με συμμετοχή από τη ΝΔ του Άδωνι Γεωργιάδη) αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τη σύνδεση της ασφαλιστικής εισφοράς με το εισόδημα των αυταπασχολουμένων, συνδέοντάς την με το ύψος των αντίστοιχων εισφορών των μισθωτών, δηλαδή το 20%!
Θυμίζουμε ότι αυτή ακριβώς η εισφορά ήταν που έβγαλε στους δρόμους επί μήνες τους ελεύθερους επαγγελματίες επί διακυβέρνσηης ΣΥΡΙΖΑ με την τότε «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» Κατρούγκαλου.
Η κυβέρνηση της ΝΔ την κατήργησε, άδικα κατά τον κ. Κατρούγκαλο. και πρέπει να επανέλθει καθώς είναι δίκαιη, όπως είπε.
Σημειώνουμε ότι ο κ. Κατρούγκαλος έκανε συγκεκριμένη ανάλυση και επιχειρηματολογία, δεν ήταν κάτι που ξέφυγε κατά λάθος, όπως δείχνει και το σχετικό βίντεο της εκπομπής του Blue Sky με τον δημοσιογράφο Σωτήρη Ξενάκη:

Θυμίζουμε ότι προ εβδομάδων για νέες φορολογικές ρυθμίσεις και επιβαρύνσεις έχουν μιλήσει αφηρημένα (και ανέκρουσαν πρύμναν μετά την κατακραυγή) τόσο ο κ. Τσακαλώτος όσο και ο κ. Δραγασάκης.

Ο κεντρικός ΣΥΡΙΖΑ, επισήμως, δεν έχει τοποθετηθεί ακόμη επί της συγκεκριμένης προαναγγελίας Κατρούγκαλου….

Σκέρτσος: Ο Κατρούγκαλος αποκάλυψε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επαναφέρει το 20% κρατήσεις στους ελεύθερους επαγγελματίες

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Αρης Σκέτσος σε ανακοίνωσή του κάνει λόγο για άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και σημείωνει ότι έχουν προειδοποιήσει για φοροεπιδρομή για να βγει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Χθες το βράδυ αποκαλύφθηκε από τον κ. Κατρούγκαλο άλλη μια κρυφή πτυχή της κυβέρνησης ειδικού σκοπού και ολικής καταστροφής που μας προτείνει ο κ. Τσίπρας: η επαναφορά δηλαδή του νόμου Κατρούγκαλου σε ο,τι αφορά τον συντελεστή ασφαλιστικών κρατήσεων των ελεύθερων επαγγελματιών στο 20% του ετήσιου εισοδήματος τους. Έχουμε προειδοποιήσει επανειλημμένα ότι το μη κοστολογημενο προγραμμα ΣΥΡΙΖΑ δεν «βγαίνει» χωρίς νέα φοροεπιδρομή στα εισοδήματα ή νέα δάνεια, ελλείμματα, χρέος και τελικά νέα εποπτεία. Όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές τόσο αποκαλύπτεται ότι δεν έμαθαν τίποτα από την ήττα του 2019 και το μόνο που επιδιώκουν είναι η επιστροφή για να ολοκληρώσουν όσα δεν πρόλαβαν στην προηγούμενη θητεία τους. Την Κυριακή λέμε «ναι» στην πρόοδο και την προκοπή όλων μας και «όχι» στη δεύτερη φορά στη συμφορά.