Της Τέτης Ηγουμενίδη

Για το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους προγραμματίζει ο όμιλος Fourlis την εισαγωγή της Trade Estates ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας) στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Η διοίκηση της Fourlis κατά την χθεσινή ενημέρωση αναλυτών μεταξύ άλλων ανέφερε ότι οι λεπτομέρειες της εισαγωγής της ΑΕΕΑΠ θα καθοριστούν τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με όσα έχουν ειπωθεί παλαιότερα από τα στελέχη του ομίλου η διαδικασία θα γίνει μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Trade Estates (ΑΜΚ) και με παραίτηση των παλαιών μετόχων ώστε να μειωθεί το ποσοστό της μητρικής και να εισέλθουν στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΕΕΑΠ νέοι επενδυτές (θεσμικοί και μικρομέτοχοι).

Στόχος για την Trade Estates, επανέλαβε χθες η διοίκηση, είναι έως το 2028, να έχει «κτίσει» χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας 700 εκατ. ευρώ.

Σήμερα η εν λόγω ΑΕΕΑΠ έχει στην κατοχή της ακίνητα μικτής εκτιμώμενης αξίας (GAV) 300 εκατ. ευρώ και καθαρή αξία ενεργητικού (NAV) 213 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου αξίας περίπου 250 εκατ. μέσω αγορών και ανάπτυξης επιπλέον εμπορικών πάρκων και logistics.

Το επενδυτικό της πλάνο για την επόμενη 4ετία, περιλαμβάνει τη δημιουργία νέων εμπορικών πάρκων σε όλη την Ελλάδα (με ναυαρχίδα το εμπορικό πάρκο στο Ελληνικό, The Ellinikon Commercial Hub), αλλά και συμμετοχές σε εταιρείες σύμπραξης για ανάπτυξη εμπορικών πάρκων σε νέες περιοχές όπως η Πάτρα, η Κρήτη και τα Σπάτα, καθώς και τη δημιουργία Logistics Centers σε Ελευσίνα και Ασπρόπυργο.