Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην υλοποίηση της ριζικής ανάπλασης της πόλης του Κορωπίου προχωρά ο δήμος Κρωπίας. Στόχος η αναβάθμιση του κέντρου, η βελτίωση της αισθητικής και της προσβασιμότητας και κυρίως η λύση στο μεγάλο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Κορωπί και που θα επιφέρει και αύξηση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα του κέντρου.

Πρόκειται για μια κυκλοφοριακή μελέτη που είχε ξεκινήσει το 2012 και ολοκληρώθηκε δύο χρόνια μετά. Το 2014 υποβλήθηκε προς έγκριση σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο για την υλοποίησή της τέθηκαν διάφορα προαπαιτούμενα, τα οποία αύξησαν τον χρόνο μέχρι την εκκίνηση του συγκεκριμένου έργου. Παράλληλα, υπήρξε και η καθυστέρηση λόγω των αρχαιολογικών εργασιών κι έτσι το έργο δημοπρατήθηκε το 2021.

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 8.700.000 ευρώ και έχει ενταχθεί για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ο δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης υπέγραψε τη σχετική σύμβαση με τις ανάδοχες εταιρείες και πλέον η υλοποίηση του έργου ξεκινά το αμέσως επόμενο διάστημα.

Προβλέπει μεταξύ άλλων:

– Ριζική ανάπλαση της κεντρικής λεωφόρου (Βασιλέως Κωνσταντίνου) και μονοδρόμηση τμήματός της από το παλαιό τέρμα μέχρι το άγαλμα, με παράλληλα έργα για τη δημιουργία εναλλακτικής κυκλοφορίας αντίρροπου ρεύματος, αλλά και δημιουργίας κυκλικού κόμβου.

– Ανάπλαση και της οδού Κύπρου.

– Ανάπλαση των καθέτων δρόμων που συναντούν την κεντρική λεωφόρο.

– Θέσεις στάθμευσης με μέριμνα και για ΑμεΑ.

– Θέσεις μεταφόρτωσης εμπορευμάτων για την τροφοδοσία των καταστημάτων.

– Έργα οπτικών ινών κατά τμήματα.

Όπως τονίστηκε από τη δημοτική Αρχή, υπάρχει ειδικός σχεδιασμός στην εκτέλεση όλων των εργασιών, ώστε να μην ενοχληθούν οι επιχειρήσεις και τα εμπορικά καταστήματα και για τον λόγο αυτό θα υπάρξει συνάντηση και στενή συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών της πόλης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του δήμου Κρωπίας, θα ακολουθήσει έργο οδικής ασφάλειας στην πόλη και κατασκευής δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στο παλαιό κέντρο της, καθώς και αναπλάσεις σε πλατείες.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης έκανε λόγο για έργο πνοής, που θα δώσει ισχυρή ώθηση οικονομικής ανάπτυξης και θα επιφέρει αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής στους κατοίκους. «Την περιμέναμε τόσα χρόνια αυτή τη στιγμή», είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Αλλάζει η αισθητική της πόλης, αλλάζει η όψη της και θα ανέβει και η εμπορική αξία των επιχειρήσεων».