Ενδιαφέρον για την Κεντρική Μακεδονία έδειξαν επαγγελματίες από την παγκόσμια αγορά που συμμετείχαν στην τουριστική έκθεση «Arabian Travel Market», στο Ντουμπάι και συναντήθηκαν με στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας.

Η φετινή έκθεση ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών, καθώς την επισκέφτηκαν πάνω από 40.000 άνθρωποι ενώ, σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τα μέλη της αποστολής πραγματοποίησαν πάνω από εκατό συναντήσεις με επαγγελματίες ιδιαίτερα από χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ασίας, οι οποίοι, μετά την πανδημία, αναζητούν νέους τουριστικούς προορισμούς.

Από την πλευρά της Περιφέρειας παρουσιάστηκαν πληροφορίες για τις υπαίθριες δραστηριότητες στη φύση, τη γαστρονομία και τη Θεσσαλονίκη ως ιδανικό προορισμό για city-break διακοπές, ενώ οι ξένοι επαγγελματίες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον πολιτισμό της Κεντρικής Μακεδονίας. Σε δηλώσεις του, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος τόνισε ότι η Περιφέρεια συνεχίζει τις στοχευμένες δράσεις προσέγγισης νέων αγορών και για τον λόγο αυτό συμμετείχε στην «Αrabian Τravel Μarket».