Πηγή Εικόνας: RED COMMUNICATIONS

Η έκθεση Posidonia Sea Tourism Forum, έλαβε χώρα στο Makedonia Palace Hotel της Θεσσαλονίκης στις 25 και 26 Απριλίου, δίνοντας, μεταξύ άλλων,  την ευκαιρία στη BEWISE και την Network Business Solutions (NBS) να παρουσιάσουν την, από κοινού νέα, διαδικτυακή τους πλατφόρμα e.Berth Marine Allocation Platform

 

Η καινοτόμα  εφαρμογή αποτελεί την πιο σύγχρονη και ολοκληρωμένη λύση για την κράτηση και κατανομή θέσεων ελλιμενισμού πλοίων, παρέχοντας πολλαπλά οφέλη σε Φορείς Διαχείρισης Λιμενικών Εγκαταστάσεων και Εταιρίες Διαχείρισης Πλοίων (κρουαζιέρας, mega yachts, κτλ.),  αλλά  και γενικότερα στον τουρισμό, την οικονομία και το π6ρεριβάλλον. 

 

Πιο συγκεκριμένα, εξασφαλίζει τον έγκυρο και έγκαιρο προγραμματισμό αφίξεων και αναχωρήσεων, τον ασφαλέστερο ελλιμενισμό για την αποφυγή πιθανών ατυχημάτων, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα σημαντική μείωση της «Κατάληψης θέσεων ελλιμενισμού» και την συνολικά βελτιωμένη παροχή υπηρεσιών στα ελλιμενισμένα σκάφη. Η ευρύτερη χρήση της εφαρμογής αναμένεται να αυξήσει τον αριθμό των τουριστικών πλοίων (κρουαζιερόπλοιων, mega yachts, κτλ.) που επισκέπτονται ένα λιμάνι κατά την τουριστική περίοδο, αλλά και τις επανεπισκέψεις των τουριστών, με αποτέλεσμα τόσο την σημαντική ενίσχυση της  τοπικής οικονομίας όσο και τη βελτίωση  του ΑΕΠ της χώρας. Επιπλέον, έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των εταιριών διαχείρισης πλοίων για καλύτερο προγραμματισμό και κατανομή των θέσεων ελλιμενισμού, ενώ παράλληλα συνδράμει στη βελτιστοποίηση των εκπομπών ρύπων και τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων, έχοντας θέσει ως πρωταρχικό στόχο την προστασία του περιβάλλοντος. 

 

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό του, το e.Berth Marine Allocation Platform αποτελεί μία διαδικτυακή εφαρμογή με διαβαθμισμένη πρόσβαση χρηστών (διαχειριστές λιμενικών εγκαταστάσεων, διαχειριστές εταιρειών πλοίων, ναυτιλιακούς πράκτορες, αρχές, κτλ.), που έχει λειτουργία λογισμικού ως υπηρεσία (SaaS – Software as a Service) και φιλοξενείται σε υπολογιστικό σύννεφο  (cloud services), εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα διαθεσιμότητας και ασφάλειας συστήματος (~ 99,9%), καθώς και ελάχιστες απαιτήσεις υποστήριξης και συντήρησης. 

 

O κος. Μενέλαος Μακρυγιάννης, CEO της BEWISE, δήλωσε σχετικά με την πρώτη επίσημη παρουσίαση της εφαρμογής e.Berth Marine Allocation Platform στο κοινό: «Έχουμε ήδη συμφωνήσει με δύο μεγάλους λιμένες στην Ελλάδα για τη χρήση της εφαρμογής και είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον της, ακριβώς διότι γνωρίζουμε πόσες ανάγκες του κλάδου έρχεται να καλύψει με τη λειτουργία της. Στην έκθεση Posidonia Sea Tourism Forum, όπου και συμμετείχαμε για να παρουσιάσουμε την εφαρμογή στο κοινό, τύχαμε ιδιαίτερα θερμού ενδιαφέροντος από ανθρώπους της αγοράς, που αντιλαμβάνονται τα οφέλη της λύσης, όχι μόνο σε ό,τι αφορά την βελτίωση καθημερινών θεμάτων που ανέκυπταν, αλλά και σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, την οικονομία και το περιβάλλον.»  

 

Από την μεριά του, ο κος. Άρης Ζιάς, General Manager της Network Business Solutions (NBS), δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Posidonia Sea Tourism 2023 είχαμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε αυτή τη λύση. Από τη πρώτη στιγμή ο κόσμος της κρουαζιέρας και του τουρισμού αγκάλιασε αυτή τη προσπάθεια, πράγμα που καταδεικνύει  το κενό που υπήρχε και την ανάγκη για την ύπαρξη ενός σύγχρονου συστήματος  κράτησης και κατανομής θέσεων ελλιμενισμού πλοίων. Εύχομαι το νέο προϊόν να είναι καλοτάξιδο και να εκπληρώσει τις προσδοκίες της αγοράς που τόσο καιρό περίμενε για κάτι τέτοιο».