«Μεσάνυχτα» δείχνουν οι δείκτες των τιμολογίων ρεύματος των ιδιωτικών προμηθευτών ενέργειας για τους καταναλωτές  αφού οι χρεώσεις  του Μαΐου  στην πλειονότητα τους κινούνται  πιο ψηλά από τις χρεώσεις της ΔΕΗ. Οι βασικοί  ανταγωνιστές  όπως η Protergia η Elpedison και ο ΗΡΩΝ  τσιμπάνε τις  τιμές  λόγω  της χαμηλής  πελατειακής βάσης  που διαθέτουν ενώ η πελατεία  της ΔΕΗ παραμένει ισχυρή. Οι έξι στους δέκα καταναλωτές  παραμένουν πελάτες της αποκρατικοποιημένης  επιχείρησης  με το κράτος να κατέχει  το 34%  του μετοχικού  κεφαλαίου  της εταιρείας.

Το βασικό  τιμολόγιο της ΔΕΗ  το Γ1 για τον Μάιο πριν  την κρατική επιδότηση ανακοινώθηκε σε 0,159 ευρώ ανά KWh. Αντίθετα οι βασικοί της ανταγωνιστές  ανακοίνωσαν πιο ακριβά  τιμολόγια  σχεδόν στο σύνολο των προγραμμάτων που διαθέτουν. Η Protergia από τα 14 προγράμματα που έχει στο χαρτοφυλάκια της  μόνο  3 είναι ανταγωνιστικά σε σχέση με της ΔΕΗ. Τα υπόλοιπα 11 προγράμματα οι τιμές  χρέωσης  κυμαίνονται από 0,198 έως 0,216 ευρώ ανά KWh.

Ο προμηθευτής με την επωνυμία ΗΡΩΝ διαθέτει 6 προγράμματα. Οι τιμές του Μάιου κυμαίνονται από 0,158 ευρώ ανά KWH και τα υπόλοιπα πέντε εμφανίζουν  τιμές από 0,168 έως 0,194 ευρώ ανά KWh.

H Elpedison με τη σειρά  της διαθέτει έξι προγράμματα με τις τιμές χρέωσης του Μάιου να παίζουν από τα 0,218 μέχρι τα 0,248 ευρώ ανά Kwh.

H nrg στην ιστοσελίδα  της ΡΑΕ που αναρτά τα τιμολόγια  των προμηθευτών ανά μήνα  για το Μάιο   οι τιμές χρέωσης δεν εμφανίζονται  όπως των άλλων προμηθευτών παραβιάζοντας τη σχετική νομοθεσία.

Ωστόσο στην ιστοσελίδα της εταιρείας  δίνει  ως τιμή χρέωσης τα 0,098 ευρώ ανά KWh με την προϋπόθεση να πληρώνει τον λογαριασμό ρεύματος  εμπρόθεσμα για να λάβει την έκπτωση  συνέπειας που διαμορφώνεται στο 30%. Βέβαια όταν ο καταναλωτής δεν μπορεί να επιτύχει την έκπτωση το τιμολόγιο ρεύματος έχει άλλη και υψηλότερη τιμή που φτάνει στα 0,14 ευρώ ανά KWh.  Οι μικρότερες εταιρείες δίνουν  τη δική τους μάχη  αλλά  η προσέλκυση πελατών καθίσταται δύσκολη διότι τα τιμολόγια  των προμηθευτών μεταβάλλονται ανά μήνα. Τα εκατομμύρια  των καταναλωτών λαμβάνουν ανά μήνα  την ιδία  κρατική επιδότηση που ανακοινώνεται από  το ΥΠΕΝ κάθε μήνα. Πάντως το τιμολόγιο Γ1 της ΔΕΗ παραμένει άκρως ελκυστικό σε σχέση με τα τιμολόγια  των άλλων  προμηθευτών. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που διατηρεί   έξι στους δέκα καταναλωτές στο χαρτοφυλάκιο της καθώς είναι εύκολα συγκρίσιμο με τον ανταγωνισμό.