Μέσω μίας μοντέρνας διαδραστικής προσέγγισης παρουσιάστηκε η Σάμος και η γαστρονομία της στην ολλανδική αγορά.

Την εκδήλωση διοργάνωσε στις 22/03/2023 η Υπηρεσία Εξωτερικού ΕΟΤ Κάτω Χωρών στο πλαίσιο της στοχευμένης επικοινωνιακής πολιτικής του για αυθεντικές εμπειρίες θεματικού́ τουρισμού́ καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σεβασμό στους κανόνες της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.

Στο κάλεσμα του ΕΟΤ ανταποκρίθηκαν 65 εκπρόσωποι Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, διαμορφωτές της κοινής γνώμης (opinion formers), ειδικευμένοι food bloggers και δημοσιογράφοι που ασχολούνται με τη γαστρονομία και το κρασί από το operators της ολλανδικής αγοράς, καθώς και η πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία Κατερίνα Γκίνη.

 Η εκδήλωση, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ήταν μια εξαιρετική ευκαιρία συνάντησης των εκπροσώπων της Σάμου με τους επαγγελματίες τουρισμού tour operators της ολλανδικής αγοράς, όπως οι Corendon, TUI, Travel Counselor, Your Travel, Untamed Travelling, Rikja Travel, Labrys Reiznm SNP Natuurreizen, Sawadee και Betsy & GoMundo, δίνοντας την ευκαιρία υπενθύμισης της αγοράς για μελλοντικές συνέργειες με την Ελλάδα και δυνατότητα επαφών για την τόνωση της αγοράς κατά την ιδανική περίοδο ενίσχυσης των κρατήσεων.

Μετά την εκδήλωσης υπήρξε πληθώρα δημοσιευμάτων σε έντυπα και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ισχυροποιήθηκε το επικοινωνιακό positioning της Ελλάδας ως κορυφαίου, σύγχρονου, ελκυστικού, υγειονομικά ασφαλή τουριστικού προορισμού.

 Υπενθυμίζεται ότι τον Ιανουάριο υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΕΟΤ και του Δήμου Ανατολής Σάμου για την τουριστική προβολή του νησιού. H εκδήλωση εντάσσεται στη σειρά στοχευμένων δράσεων της Υπηρεσίας ΕΟΤ Κάτω Χωρών στην αγορά της Ολλανδίας, που περιλαμβάνει συνδιοργάνωση ταξιδιού εξοικείωσης για δημοσιογράφους τον Σεπτέμβριο του 2023 στη Σάμο με τον tour operator Corendon.