Πηγή Εικόνας: απε - μπε

«Η συμμαχία για μια ‘πράσινη’ Αττική ενισχύεται καθημερινά. Ο δήμος Διονύσου αποτελεί άλλο ένα κρίκο στην ισχυρή αλυσίδα της ανακύκλωσης», τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης κατά την παράδοση εξοπλισμού για την ενίσχυση της ανακύκλωσης των βιοαποβλήτων στον δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη και τους συνεργάτες του.

Ο δήμος ενισχύθηκε με δύο σύγχρονα απορριμματοφόρα για τη συλλογή βιοαποβλήτων και 498 καφέ κάδους και έχει αποκτήσει συνολικά τρία απορριμματοφόρα και 688 καφέ κάδους μέσω ειδικού προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια αξιοποιώντας αποκλειστικά ευρωπαϊκά κονδύλια.

 Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας/Περιβάλλοντος και πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ Β. Κόκκαλης, και οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας και Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός. Κατά την παράδοση του εξοπλισμού, ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στη βελτίωση του ποσοστού ανακύκλωσης που σημειώνει ο δήμος, επισήμανε ότι επιβεβαιώνει την επιτυχημένη εφαρμογή του σχετικού στρατηγικού σχεδίου της Περιφέρειας και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του έχουν ενστερνιστεί την ανακύκλωση των βιοαποβλήτων, επισημαίνοντας: “Γι’ αυτό ακριβώς παραδώσαμε αυτό τον εξοπλισμό, ώστε να τοποθετηθεί σε κάθε γειτονιά και να συμμετέχει κάθε πολίτης. Επιπλέον, παραδίδουμε και εδαφοβελτιωτικά σε μορφή κομπόστ. Προχωράμε για μία πράσινη Αττική και χαίρομαι που σε αυτό τον κρίκο της αλυσίδας εντάσσεται απολύτως ο δήμος Διονύσου”.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος ευχαρίστησε την Περιφέρεια για την επιπλέον ενίσχυση του εξοπλισμού, επισημαίνοντας: “Αναπτύσσουμε ένα δίκτυο συλλογής βιοαποβλήτων στην πηγή τους, σε μεγάλους παραγωγούς. Περαιτέρω θα συνεχίσουμε και στα νοικοκυριά, αφού πρώτα ενημερώσουμε ευρύτερα τους δημότες. Η ανακύκλωση για μας, είναι στάση ζωής, την εφαρμόζουμε, την αναπτύσσουμε, την επεκτείνουμε, όχι μόνο γιατί το επιβάλλουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλά γιατί το επιβάλλει η αισθητική μας και η περιβαλλοντική μας συνείδηση”.