Το φθηνότερο τιμολόγιο της αγοράς δίνει η ΔΕΗ τον Απρίλιο χωρίς αστερίσκους.

Το τιμολόγιο Γ1 κοστολογήθηκε στα 0,165 ευρώ ανά KWh και το δίνει σε όλους τους πελάτες της.

Αντίστοιχα άλλοι προμηθευτές χρεώνουν τη Kwh σε πιο χαμηλή τιμή με την προϋπόθεση ότι ο λογαριασμός θα εξοφλείται με την ημερομηνία λήξης για να τιμολογηθεί με… συνέπεια.

Παράδειγμα η Protergia δίνει ως αρχική τιμή χρέωσης τα 0,195 ευρώ ανα Kwh και η χρέωση ανα KWh με συνέπεια διαμορφώνεται στα 0,13980 ευρώ.

Το τιμολόγιο Γ1 είναι φθηνότερο για τους ασυνεπείς ενώ οι συνεπείς επιτυγχάνουν καλύτερη τιμή.

Τα προγράμματα των προμηθευτών διαμόρφωσαν δύο κατηγορίες καταναλωτών. Η μία είναι αυτή που πληρώνει ένα μέρος του λογαριασμού και αφήνει υπόλοιπο και η δεύτερη αυτή που πληρώνει στην … ώρα της. Βέβαια η συνέπεια θα κριθεί στο τέλος του τετραμήνου. Δηλαδή πρέπει να πληρωθούν οι έναντι λογαριασμοί όπως και ο εκκαθαριστικός. Ο πελάτης που δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του τετραμήνου θα χρεωθεί με ψηλότερο τιμολόγιο.

Βέβαια τα νοικοκυριά δεν εμφανίζουν κινητικότητα που να επιβραβεύει ή να αποδοκιμάζει το ένα ή τι άλλο πρόγραμμα . Τα νοικοκυριά δεν «κουνιούνται» από το έναν πάροχο στον άλλον λόγω των αλλαγών που συμβαίνουν από το ένα μήνα στο άλλο. Η μετακίνηση έχει ορίζοντα ενός μηνός που την καθιστά μη αποδεκτή για τον καταναλωτή και προτιμά τη ασφάλεια του παρόχου στον οποίο βρίσκεται.

Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι η εταιρεία HRON Protect χρεώνει προς 0,18 ευρώ ανά KWh ,η Elpedison Economy προς 0, 12 λεπτά ανά κιλοβατώρα ημερήσια χρέωση και 22,33 λεπτά το νυχτερινό (από 19,5 λεπτά ανά κιλοβατώρα και 18,83 αντίστοιχα το Φεβρουάριο).Η NRG προς 0, 16 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η Watt&Volt 0, 14 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η Volterra:0, 18 λεπτά ανά κιλοβατώρα, η Zenith 0,,11 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Η κρατική επιδότηση θα μειώσει αρχικά το τιμολόγιο της ΔΕΗ και στη συνέχεια των υπολοίπων παρόχων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ύψος της επιδότησης θα ανέλθει στα 0,1 λεπτά του ευρώ ή 10 ευρώ ανά MWh .

Θα πρόκειται για τη χαμηλότερη κρατική επιδότηση των τελευταίων οκτώ μηνών σηματοδοτώντας και την ομαλοποίηση της αγοράς ενέργειας χάρη στην τιμη του φυσικού αερίου που διαμορφώνεται στα 40 ευρώ ανα MWh.