Πηγή Εικόνας: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF_%CE%9A%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82#/media/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1_%CE%97%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85.jpg

Παρεμβάσεις που θα αναβαθμίσουν την οδική ασφάλεια στους Δήμους Ηρακλείου και Φαιστού δρομολογούνται μέσα από την ένταξη των παραπάνω δήμων στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, συνολικού ύψους 5.862.467 ευρώ, κατόπιν συνεργασίας του υφυπουργού Αθλητισμού και βουλευτή Ηρακλείου, Λευτέρη Αυγενάκη με τους συναρμόδιους υφυπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών Θεόδωρο Σκυλακάκη και Στέλιο Πέτσα. Στο πρόγραμμα εντάσσονται δράσεις με επεμβάσεις στη διαμόρφωση και τη γεωμετρία των οδών, στα πεζοδρόμια, στην τοποθέτηση σημάνσεων και εν γένει επεμβάσεις που ενισχύουν την οδική ασφάλεια για οχήματα, πεζούς και άλλους ευαίσθητους χρήστες των αστικών οδών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης εξέφρασε μεταξύ άλλων την ικανοποίησή του, ενώ δήλωσε ότι «τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μία από τις σημαντικότερες πληγές στη χώρα μας. Το ελαττωματικό οδικό δίκτυο αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες των τροχαίων ατυχημάτων». Πρόσθεσε ότι στο υφυπουργείο Αθλητισμού την τελευταία τετραετία, με την καμπάνια για την Οδική Ασφάλεια, στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2021 και 2022 και του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου «επικοινωνούμε πολλές καλές πρακτικές, ιδιαίτερα προς τη νέα γενιά οδηγών, με την αρωγή της αθλητικής μας οικογένειας».

Ο κ. Αυγενάκης επιπλέον αναφέρθηκε στην παραγωγική, όπως χαρακτήρισε, συνεργασία με τα υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών, ενώ πρόσθεσε ότι «στα ζητήματα της οδικής ασφάλειας δεν χωρούν εκπτώσεις. Είναι ένα εθνικό πρόβλημα κι έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Με ομαδικό πνεύμα, με στοχευμένες δράσεις και με αλληλεγγύη προς τους συμπολίτες μας».