Το αμιγώς ηλεκτρικό Opel Astra Electric, έχει καλές επιδόσεις και χάρη στη νέα τεχνολογία έχει την ικανότητα να κινηθεί με ταχύτητα έως 170 χλμ./ώρα όταν σε άλλα αντίστοιχα ηλεκτρικά αυτοκίνητα η μέγιστη ταχύτητα περιορίζεται στα 150 χλμ./ώρα είτε στα 160 χλμ./ώρα.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 115 kW/156 ίππους και ισχυρή ροπή 270 Nm – και τα δύο άμεσα διαθέσιμα, με το πρώτο άγγιγμα του γκαζιού, για ζωηρή εκκίνηση και υψηλή επιτάχυνση. Επιπλέον, ο οδηγός μπορεί να επιλέξει μεταξύ των λειτουργιών Eco, Normal και Sport, ανάλογα με το οδηγικό του στυλ.

Η ενέργεια αποθηκεύεται σε μία μπαταρία ιόντων λιθίου 54 kWh, η είναι τοποθετημένη κάτω από τα μπροστινά και τα πίσω καθίσματα, εξασφαλίζοντας χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, καθώς και χαμηλό κέντρο βάρους, για πιο δυναμική οδήγηση.

Το νέο Astra Electric μπορεί να καλύψει μέχρι και 416 χλμ. χωρίς εκπομπές ρύπων (σύμφωνα με τον κύκλο WLTP1). Καταναλώνει ηλεκτρική ενέργεια μόλις 12,7 kWh ανά 100 χλμ. (14,9 kWh σύμφωνα με τον κύκλο WLTP).

Η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί στο 80% της χωρητικότητάς της σε περίπου 30 λεπτά σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) 100 kW.

Στο εσωτερικό, τα εργονομικά καθίσματα Active Sport εξασφαλίζουν στον οδηγό και τους επιβάτες υψηλό επίπεδο άνεσης. Τα καθίσματα είναι πιστοποιημένα από το Aktion Gesunder Rücken e.V. (AGR Campaign for Healthier Backs) και προσφέρουν αναβαθμισμένη πλευρική στήριξη, ενώ διαθέτουν μια ευρεία γκάμα χειροκίνητων και ηλεκτρικών ρυθμίσεων.

Το πλήρως ψηφιακό Pure Panel με τις δύο μεγάλες οθόνες 10” μεταφέρει τον οδηγό σε ένα μοντέρνο περιβάλλον. Το νέας γενιάς σύστημα προβάλλει τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως για παράδειγμα την κατάσταση φόρτισης της μπαταρίας ή την αυτονομία, ενώ σημαντικές ρυθμίσεις, όπως ο έλεγχος κλιματισμού, γίνονται εύκολα με το πάτημα ενός μπουτόν. Χάρη στο head-up display (E-HUD) και τη λειτουργία αναγνώρισης φυσικής ομιλίας, ο οδηγός παραμένει προσηλωμένος στον δρόμο. Πολυάριθμα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως προειδοποίηση εμπρόσθιας σύγκρουσης (front collision warning) με αυτόματο φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης, ενεργή υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας (active lane keep assist), ανίχνευση κόπωσης οδηγού (drowsiness detection), προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (rear cross traffic alert) και ημι-αυτοματοποιημένη αλλαγή λωρίδας (semi-automated lane change), περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο νέο Intelli-Drive 2.0 ενισχύοντας περαιτέρω την ασφάλεια.