Πηγή Εικόνας: https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%97%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF_%CE%9A%CF%81%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%82#/media/%CE%91%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%BF:%CE%9C%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B1_%CE%97%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85.jpg

«Ο Φεβρουάριος ήταν ο μήνας που η Περιφέρεια Κρήτης κορύφωσε την Τουριστική Προβολή της μέσω της συμμετοχής της σε πέντε εκθέσεις, έξι πρωτεύουσες και παράλληλες εκδηλώσεις για την παρουσίαση του προορισμού», ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δρ. Κυριάκος Κώτσογλου. Όπως τόνισε: «Η συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης, Αντιπεριφερειαρχών, Δημάρχων και Αντιδημάρχων Τουρισμού και των Ενώσεων Ξενοδόχων της Κρήτης, φανερώνει το υψηλό αίσθημα Συγκρητισμού το οποίο έχει αναπτυχθεί, με σκοπό να επιτευχθεί ο στόχος που είναι μια ακόμα επιτυχημένη χρονικά, ακόμα καλύτερη από το 2022, για την Κρήτη, παντού».

Συγκεκριμένα η περιφέρεια Κρήτης παρουσίασε το τουριστικό προϊόν και τους προορισμούς της, στην έκθεση F.R.E.E στο Μόναχο την μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού, αναψυχής και κάμπινγκ στη Βαυαρία. Στη διεθνή Τουριστική έκθεση IFT στο Βελιγράδι της Σερβίας (23-26/2/2023), στην οποία συμμετείχαν 350 εκθέτες από 33 χώρες. Στη Διεθνή ‘Έκθεση Τουρισμού TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, όπου η Περιφέρεια Κρήτης συμμετείχε ως συνεκθέτης του ΕΟΤ. Στη 45η διεθνή έκθεση τουρισμού «Travel – Utazas» στη Βουδαπέστη, την οποία επισκέφθηκαν περίπου 40.000 Ούγγροι, με την περιφέρεια Κρήτης επίσης ως συνεκθέτης του ΕΟΤ όπως ήταν και στη διεθνή έκθεση τουρισμού «FERIE FOR ALLE», στο Χέρνινγκ της Δανίας στην οποία συμμετείχαν 566 εκθέτες από όλο τον κόσμο, και την οποία επισκέφθηκαν πάνω από 55.000 Δανοί, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη.

Σύμφωνα με τους αρμόδιους που συμμετείχαν στις εκθέσεις και τον κ. Κώτσογλου, οι προσελεύσεις στα περίπτερα της Κρήτης σε όλες τις εκθέσεις ήταν εντυπωσιακή, οι επισκέπτες που ενημερώθηκαν για το κρητικό προορισμό ήταν χιλιάδες, ενώ πρέσβεις, εμπορικοί ακόλουθοι και πρόξενοι συμμετείχαν σε εκδηλώσεις και παρουσιάσεις της Περιφέρειας Κρήτης. Την έκθεση IFT στο Βελιγράδι της Σερβίας εγκαινίασε ο Προέδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, ο οποίος επισκέφθηκε τα περίπτερα της έκθεσης και όπως σε όλες τις εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επαγγελματίες της αγοράς με σκοπό την ισχυροποίηση των ελληνικών προορισμών και τη σύναψη επιχειρηματικών συμφωνιών.

Στη Διεθνή ‘Έκθεση Τουρισμού TTR στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, μεταξύ άλλων πραγματοποιήθηκε βράβευση από την αντιπροσωπεία της Κρήτης του γνωστού στο Ρουμανικό κοινό ραδιοφωνικού παραγωγού και δημοσιογράφου Daniel Buzdugan, ο οποίος είναι μεγάλος φίλος της Κρήτης, διατηρεί μάλιστα και ιδιόκτητη κατοικία στο νησί, και αποτελεί ουσιαστικά πρεσβευτή της Κρήτης στη Ρουμανία. Στις εκθέσεις πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις και δείπνα εργασίας με Δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ, Bloggers, Influencers, όπως επίσης έγιναν επαφές με διοργανωτές ταξιδιών, και διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Χαρακτηριστικό του θετικού κλίματος που υπάρχει για την Κρήτη ως προορισμού είναι η δήλωση εκπρόσωπου ενός από τους μεγαλύτερους tour operators στην Ουγγαρία που ανέφερε ότι υπάρχει αύξηση έως και 30% στις προκρατήσεις για τη σαιζόν 2023.