Πηγή Εικόνας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην υπογραφή των συμφωνιών με την ΤΕΜΕΣ για την από κοινού ανάπτυξη δύο σύγχρονων, πολυτελών ξενοδοχείων 5 αστέρων και των αντίστοιχων τουριστικών οικιστικών συγκροτημάτων στο παράκτιο μέτωπο του Ελληνικού, προχώρησε η Lamda Development.

Πρόκειται για επενδύσεις συνολικής αξίας 300 εκατ. ευρώ, ενώ οι συμφωνίες που υπεγράφησαν τη Δευτέρα 6 Μαρτίου είναι συνολικού ύψους 90,8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, η πρώτη συμφωνία υπεγράφη μεταξύ της εταιρείας BELT Riviera Α.Ε. και της Ελληνικό Μ.Α.Ε. (100% θυγατρική της Lamda) για την απόκτηση εκ μέρους της πρώτης ποσοστού 100% του δικαιώματος της πλήρους κυριότητας επί ακινήτου έκτασης 80.011 τ.μ. στη Ζώνη Ανάπτυξης «ΠΜ-Α2» του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγίου Κοσμά, στο οποίο θα αναπτυχθεί ξενοδοχείο 5 αστέρων με 160 δωμάτια και οικιστικό συγκρότημα 17 επώνυμων πολυτελών κατοικιών/διαμερισμάτων. Η ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην προνομιακή παράκτια οικιστική ζώνη υπερπολυτελών κατοικιών (The Cove Villas και The Cove Residences).

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 38,3 εκατ. ευρώ. Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται η αξία κτήσης του ακινήτου περίπου 22,3 εκατ. και η συμμετοχή στο αναλογούν κόστος υποδομών Μητροπολιτικού Πόλου ποσού περίπου 16 εκατ., και καταβάλλεται σε δόσεις. Η πρώτη δόση ποσού περίπου 12,8 εκατ., πλέον φόρων, καταβλήθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας.

Η δεύτερη συμφωνία είναι μεταξύ της εταιρείας MALT Riviera Α.Ε. και της Ελληνικό για την απόκτηση εκ μέρους της πρώτης ποσοστού 100% του δικαιώματος επιφανείας επί ακινήτου έκτασης 132.821 τ.μ. στη Ζώνη Ανάπτυξης «ΠΜ-Α1» στο οποίο θα αναπτυχθεί ξενοδοχείο 5 αστέρων με 200 δωμάτια και οικιστικό συγκρότημα 49 επώνυμων κατοικιών/διαμερισμάτων. Η ανάπτυξη θα βρίσκεται δίπλα στην αναβαθμισμένη Μαρίνα Αγ. Κοσμά και σε μικρή απόσταση από το Riviera Galleria και το εμβληματικό υψηλό κτήριο κατοικιών Riviera Tower.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου 52,5 εκατ. ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνεται η αξία κτήσης του δικαιώματος επιφανείας επί του ακινήτου ποσού περίπου 32,5 εκατ. και η συμμετοχή στο αναλογούν κόστος υποδομών Μητροπολιτικού Πόλου ποσού περίπου 20 εκατ., και καταβάλλεται σε δόσεις. Η πρώτη δόση 17,5 εκατ., πλέον φόρων, καταβλήθηκε με την υπογραφή της συμφωνίας.

O σχεδιασμός των μονάδων θα ανατεθεί σε κορυφαία διεθνή αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ η διαχείρισή τους θα ανατεθεί σε διεθνούς φήμης εταιρείες διαχείρισης (hotel operators).

 Στις BELT Riviera και MALT Riviera η ΤΕΜΕΣ έχει το 70% και η Lamda το 30%.